Η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Σε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες και 100 οχήματα ανέρχεται η συνολική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, σε μήνυμά του στο twitter.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, χθες το βράδυ η Γερμανία και η Πολωνία προσέφεραν 360 πυροσβέστες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Επισημαίνει επίσης ότι έχουν ήδη στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, άλλες επτά χώρες της Ε.Ε.: η Κύπρος, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ισπανία.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και την Έσση και κλιμάκιο από τον οργανισμό Τεχνικής Βοήθειας της Γερμανίας θα συνδράμουν την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι σαφές εάν η χρήση των ελικοπτέρων θα ζητηθεί από την Ελλάδα.

Πηγή:tvxs.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours