Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους, αλλά και κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Σε επίκεντρο της πανδημίας έχουν εξελιχθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες, βάσει των επίσημων αριθμητικών στοιχείων, αποτελούν τη χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της πανδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ λόγω ιού θα ξεπεράσει τις 74.000, σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος και οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι προβλέψεις γίνονται όλο και χειρότερες

Το βράδυ της Δευτέρας, το μαθηματικό μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) αύξησε στους 74.073 θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τον Αύγουστο την πρόβλεψή του, από 67.000 μία εβδομάδα νωρίτερα και 60.000 δύο εβδομάδες πριν.

Ωστόσο, ο αριθμός είναι χαμηλότερος της πρόβλεψης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα και έκανε λόγο για 90.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι μόνο χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του νέου ιού συνολικά πάνω από 1.300 άτομα.

Ο διευθυντής του IHME, Christopher Murray προειδοποίησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί εάν οι πολιτείες ανοίξουν τις οικονομίες τους πρόωρα. Πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και άλλες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Καλιφόρνια οι πολίτες αψηφούν τα μέτρα και συνωστίζονται στις παραλίες.

Η προτροπή «Μείνετε στο Σπίτι», που διατυπώθηκε από κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών μαζί με τις πρόσφατες αποφάσεις για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, εξελίχθηκαν σε φορτισμένο πολιτικό ζήτημα, καθώς τα μέτρα του lockdown έχουν πλήξει δραματικά την αμερικανική οικονομία.

Οι θάνατοι στης επιδημίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 56.000 χθες, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στον κόσμο, με περισσότερα από 993.000.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τέλος, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 210.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours