Δραματικό μήνυμα Πούτιν για τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία, κατά την διάρκεια της οποίας οι δυο ηγέτες συζήτησαν επισταμένως για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού, όπως και για την συνεργασία μεταξύ των χωρών τους στο τομέα της ιατρικής και την παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ρωσία και Κίνα

Την είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών μετέδωσε αρχικά η κρατική τηλεόραση της Κίνας, ενώ εν συνεχεία το Κρεμλίνο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετικές τις επιτυχίες της ηγεσίας και του λαού της Κίνας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, δεδομένου ότι η Ρωσία και η Κίνα από την αρχή είχαν στενή συνεργασία στην καταπολέμηση της λοίμωξης αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι από ρωσικής πλευράς αξιολογήθηκαν ως ιδιαίτερα θετικά τα επιτεύγματα της ηγεσίας της Κίνας και του κινεζικού λαού στην αντιμετώπιση της επέκτασης της ασθένειας, ενώ τέλος επισημαίνεται, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζιπίνγκ τάχθηκαν υπέρ του να συνεχισθεί περαιτέρω η αμοιβαία βοήθεια και η εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ιατρικής και της παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ρωσία: Ο Πούτιν προέτρεψε τους Ρώσους να είναι έτοιμοι για κάθε εξέλιξη σε σχέση με τον κορωνοϊό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προέτρεψε σήμερα τους Ρώσους να είναι έτοιμοι για κάθε εξέλιξη σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ο ασκών προσωρινά χρέη κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, του ανέφερε ότι στην πόλη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 77 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού που βρίσκονται υπό έλεγχο στα σπίτια τους και οκτώ που βρίσκονται στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων. Παράλληλα είπε ότι προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα, αλλά τους ελέγχουμε όλους για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε λέγοντας πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη και ό,τι κάνετε το κάνετε σωστά.

Πηγή:makeleio.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours