Αμερικανικές εκλογές: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Πού προηγείται ο Τραμπ

Την Κυριακή, δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ελαφρώς μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν στη Φλόριντα, μερικές μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ηγείται του Τζο Μπάιντεν στο Οχάιο, ενώ ο Μπάιντεν βρίσκεται μπροστά σε επτά άλλες πολιτείες λίγο πριν τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, αποκάλυψε δημοσκόπηση που επικαλείται ο Guardian.

Προβάδισμα Τραμπ στις Μεσοδυτικές πολιτείες

Δημοσκοπήσεις, που επικαλείται το ίδιο μέσο, δείχνουν ότι ο Τραμπ λαμβάνει την υποστήριξη του 48,2% των ψηφοφόρων στις Μεσοδυτικές πολιτείες έναντι του 46,1% που λαμβάνει ο Μπάιντεν, ο οποίος, ωστόσο, βρίσκεται στην πρώτη θέση στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα, την Αριζόνα, το Ουισκόνσιν και την Αϊόβα.

Στη Φλόριντα και την Αϊόβα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Προέδρου με 48,7% έναντι 46,8% και 47,8% έναντι 46,8%, αντίστοιχα.

Οι κρίσιμες πολιτείες για τις αμερικανικές εκλογές

Επιπλέον, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγαλύτερη υποστήριξη για τον Μπάιντεν σε κρίσιμες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Ο Guardian σημείωσε ότι παρόλο που «ο τελευταίος μέσος όρος των ψηφοφοριών φέρνει τον Μπάιντεν μπροστά από τον Τραμπ σε εθνικό επίπεδο, […] αυτό δεν εγγυάται τη νίκη των Δημοκρατικών υποψηφίων».

Το βρετανικό μέσο υπενθυμίζει ότι η τότε υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον «είχε επίσης σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις για σχεδόν ολόκληρη την εκστρατεία του 2016» και στη συνέχεια «κατέληξε να χάνει στο σώμα των εκλεκτόρων».

Πού κερδίζει έδαφος ο Μπάιντεν

Εν τω μεταξύ, η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News / Washington Post αποκάλυψε την Κυριακή ότι ο Τραμπ ηγείται στη Φλόριντα, κερδίζοντας τουλάχιστον το 50% της υποστήριξης μεταξύ των ψηφοφόρων έναντι του 48% του πρώην αντιπροέδρου.

Η δημοσκόπηση έδειξε συγκεκριμένα ότι τουλάχιστον το 51% των ερωτηθέντων στη Φλόριντα αξιολογούν θετικά το έργο του Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ, με το 58% να επαινεί τους χειρισμούς τους στην πανδημία.

Στην Πενσυλβάνια, η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Μπάιντεν προηγούνταν με 51% έναντι του 44% του Τραμπ.

Περισσότεροι από 93 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με πάνω από 59 εκατομμύρια να χρησιμοποιούν επιστολική ψήφο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του US Elections Project.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours