Ένας Ελληνοαυστραλός, φοιτητής με λίγους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην Κίνα, έγινε ο απίθανος στόχος της οργής του Πεκίνου, καθώς οι διμερείς σχέσεις επιδεινώνονται.

Όταν εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών επιτέθηκε προσωπικά στον Ντρου Παύλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκστρατεία που διεξάγεται εναντίον του ανέβηκε σε ένα νέο επίπεδο.

Αρχικά, αυτός ο νέος 21χρονος νεαρός άνδρας τέθηκε ο ίδιος στο στόχαστρο του Πεκίνου οργανώνοντας τον Ιούλιο του 2019 μια μικρή συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, όπου σπουδάζει, για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης.

Από τότε, οι «Global Times», μια κινεζική εθνικιστική ταμπλόιντ, δημοσίευσε σειρά δυσφημιστικών άρθρων. Χαρακτηρίζοντάς τον «ταραξία που εναντιώνεται στην Κίνα», τον παρουσίασε ως ενσάρκωση του ρατσισμού απέναντι στους Κινέζους στην Αυστραλία. Ο φοιτητής Φιλοσοφίας δήλωσε ότι αποτέλεσε αντικείμενο απειλών θανάτου μετά τον χαρακτηρισμό του ως «αυτονομιστή» από Κινέζους εκπροσώπους στην Αυστραλία.

Τον Αύγουστο, τέθηκε στο στόχαστρο του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο όταν ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε για μια φωτογραφία που έγινε viral και δείχνει έναν Κινέζο διπλωμάτη να περπατά πάνω στις πλάτες κατοίκων του Κιριμπάτι, ενός νησιού του Ειρηνικού. Κατηγόρησε τότε τον Ντρου Παύλου ότι αποκάλυψε αυτή τη φωτογραφία. «Αυτό το άτομο ήταν πάντα εναντίον της Κίνας για πολιτικούς λόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αν και ο Παύλου δεν ήταν ο φωτογράφος αυτού του στιγμιότυπου και δεν ήταν ο πρώτος που το μοιράστηκε.

Ο φοιτητής δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε βαθιά» από τις δηλώσεις αυτές. «Είναι περίεργο για μια υπερδύναμη να εστιάζει σε έναν Αυστραλό φοιτητή ηλικίας 21 ετών, έναν Αυστραλό που είναι κατά βάση πολύ χαζός και κάνει πολλές χαζομάρες», δήλωσε ο Παύλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μερικές φορές ο αμφιλεγόμενος ακτιβισμός του γύρισε εναντίον του. Έτσι, κατηγορήθηκε για ρατσισμό όταν πόζαρε, στις αρχές της πανδημίας του κορωνοϊού, μπροστά στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του πανεπιστημίου του, που χρηματοδοτείται από την Κίνα, με ένα πανό που έγραφε «Βιολογικός κίνδυνος Covid-19».

Σήμερα λέει πως μετανιώνει για το αστείο αυτό, αλλά υποστηρίζει πως εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει γιατί παραμένει στο στόχαστρο του Πεκίνου. Μία εξήγηση είναι ότι άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή. Εκτός από το ότι κατηγορεί το Πεκίνο για καταστολή στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιντζιάνγκ και στο Θιβέτ, ο Παύλου τράβηξε επίσης την προσοχή στις σχέσεις ανάμεσα στα αυστραλιανά και τα κινεζικά πανεπιστήμια.

Πηγή:enimerosi24.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours