Ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρα της στις 20 Ιανουαρίου, η ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz πραγματοποιεί μια άκρως αποκαλυπτική εμφάνιση.

Μπορεί η επιβλητική EQC να αποτέλεσε την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Mercedes, ωστόσο, η μικρότερη σε διαστάσεις και σαφώς πιο προσιτή EQA είναι εκείνη που πρόκειται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η γερμανική φίρμα να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στην ευρύτερη κατηγορία των μηδενικών ρύπων οχημάτων.

Με τις αναλογίες και την κορμοστασιά μιας GLA αλλά και όλα τα απαραίτητα σχεδιαστικά στοιχεία που θα εξασφαλίζουν τη διαφοροποίησή της από τις συμβατικές εκδόσεις του γερμανικούSUV, η EQA αποτελεί το σημαντικότερο ηλεκτροκίνητο «στοίχημα» της Mercedes-Benz, μέχρι το επόμενο.

 

Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου, οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες που σχετίζονται με τις τεχνικές προδιαγραφές του είναι λιγοστές.

Όπως όλα δείχνουν, η «βασική» έκδοση της Mercedes-Benz EQA θα είναι δικίνητη και θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα απόδοσης 140 kW, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν και τετρακίνητες-ισχυρότερες εκδόσεις που θα προστεθούν σε δεύτερο χρόνο στην γκάμα της.

Άγνωστη παραμένει και η επιλογή της γερμανικής φίρμας σε σχέση με τις μπαταρίες και την αυτονομία του αυτοκινήτου, με τον στόχο των 400 χιλιομέτρων να είναι απολύτως ρεαλιστικός ακόμα και για τη βασική έκδοση της EQA.

Άλλωστε με την Tesla να έχει πατήσει για τα καλά το πόδι της στη γηραιά ήπειρο, τα λάθη στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν επιτρέπονται, όχι τουλάχιστον από εκείνους τους κατασκευαστές που διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή:caranddriver.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours