Ζευγάρι βγάζει όπλο σε διαδηλωτές επειδή έκοψαν δρόμο μέσα από την αυλή τους (vid)

Μπροστά στα προτεταμένα όπλα ενός ζευγαριού βρέθηκε μια ομάδα διαδηλωτών τη στιγμή που προσέρχονταν σε κινητοποίηση στο Σεντ Λούις διασχίζοντας έναν ιδιωτικό δρόμο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε αμέσως μετά το συμβάν δείχνει το ζευγάρι, έναν άνδρα με μία μακρύκανη καραμπίνα και μια γυναίκα με πιστόλι, να σημαδεύουν τους διαδηλωτές την ώρα που αυτοί περνούσαν έξω από την κατοικία τους με προορισμό το σπίτι της Λίντα Κρίσον, δημάρχου της πόλης.

Σκοπός της ομάδας ήταν να διαδηλώσουν κατά της απόφασης της δημάρχου να δημοσιοποιήσει τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων τάσσονται υπέρ των αστυνομικών μεταρρυθμίσεων.

Το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου δέκα λεπτά και καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο δείχνει περίπου 500 διαδηλωτές να κόβουν δρόμο μπροστά από το σπίτι του ζεύγους στο Πόρτλαντ Πλέις καθώς οι γύρω δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι.

Ο Ντάνιελ Σούλαρ, ένας τοπικός ρεπόρτερ είπε στο CNNi: «Μια πόρτα δίπλα στην πύλη στο Πόρτλαντ Πλέις ήταν ξεκλείδωτη και οι διαδηλωτές πέρασαν από μέσα προκειμένου να κόψουν δρόμο από τη γειτονιά προκειμένου να φτάσουν στο σπίτι της Κρίσον».

https://youtu.be/Ck2yRAx5JdQ

Εκείνη τη στιγμή ο άνδρας και η γυναίκα –οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν στη συνέχεια ως ο Μαρκ και η Πατρίσια ΜακΚλόσκι– βγήκαν από το σπίτι τους κρατώντας τα όπλα τους. Κάποια στιγμή στο διάρκειας 31 δευτερολέπτων βίντεο, η γυναίκα στρέφει το πιστόλι της προς την κατεύθυνση των διαδηλωτών.

Τι λέει το ζεύγος για το περιστατικό

«Ένα πλήθος τουλάχιστον 100 ανθρώπων εισέβαλε μέσα από τις ιστορικές πύλες -από σφυρήλατο σίδερο- στο Πόρτλαντ Πλέις καταστρέφοντάς τες, και άρχισε να τρέχει προς το σπίτι μου την ώρα του βραδινού, με αποτέλεσμα η οικογένειά μου κι εγώ να φοβηθούμε για τη ζωή μας», δήλωσε ο Μαρκ ΜακΚλόσκι, 63 χρόνων στο συνεργαζόμενο με το CNNi κανάλι KMOV.

Η δημοτική αρχή του Σεντ Λιούις επιβεβαιώνει ότι το Πόρτλαντ Πλέις είναι ιδιωτικός δρόμος. Σύμφωνα με τον ΜακΚλόσκι, οι διαδηλωτές απείλησαν το ζευγάρι λέγοντάς τους ότι θα τους κάψουν το σπίτι και ότι θα σκοτώσουν τον σκύλο τους

«Ήμασταν αντιμέτωποι με ένα οργισμένο πλήθος».

Στα βίντεο είναι πράγματι αισθητή η έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών, των διαδηλωτών και του ζεύγους, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τι λέγεται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια «κλήση για βοήθεια» από το ζευγάρι, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε αναταραχή στο σπίτι τους. Η αστυνομική έκθεση τονίζει πως το ζευγάρι «παρατήρησε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εισέβαλαν με τη βία στην σιδερένια πύλη παρά τις σημάνσεις «απαγορεύεται η είσοδος» και «ιδιωτική οδός».

Σύμφωνα πάντως με τον Σούλαρ η πύλη δεν έσπασε.

Με πληροφορίες από St. Louis couple pulls firearms on protesters cutting through their private street, by Paul P. Murphy and Alisha Ebrahimji, CNN

Πηγή:cnn.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours