Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα

Βασίλισσα Ελισάβετ:

Για την «ελπίδα για το μέλλον» μίλησε στο μήνυμά της για τα Χριστούγεννα η Βασίλισσα Ελισάβετ αναγνωρίζοντας συγχρόνως ότι εκατομμύρια Βρετανοί δεν θα μπορέσουν φέτος να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. «Φυσικά, για πολλούς αυτή η εποχή του χρόνου έχει άρωμα θλίψης. Κάποιοι θρηνούν για τον θάνατο ενός αγαπημένου, φίλοι και συγγενείς λείπουν ο ένας στον άλλον, ενώ το μόνο που θα ήθελαν για τα Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά ή ένα κράτημα του χεριού», είπε η 94χρονη μονάρχης και πρόσθεσε: «Αν αυτή είναι η δική σας περίπτωση, δεν είστε μόνοι».

Η ίδια αναγκάστηκε να ακυρώσει τους παραδοσιακούς εορτασμούς και περνά αυτήν την περίοδο στο Γουίνδσορ μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, 99 ετών.

Συνήθως, η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας για τις γιορτές και όλοι μαζί πηγαίνουν στην εκκλησία, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Εφέτος, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, περνά τα Χριστούγεννα στη Σκωτία με τη σύζυγό του, Καμίλα. Σε μεγάλο μέρος της χώρας έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στο Λονδίνο και τις γύρω περιοχές δεν επιτρέπεται στα νοικοκυριά να αναμειγνύονται μεταξύ τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε άλλες περιοχές επιτρέπονται οι επαφές διαφορετικών νοικοκυριών, αλλά μόνο για μία ημέρα.

«Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού όπως συνήθως, όμως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε και συνέχισε: «Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι μια χρονιά που κατ’ ανάγκην κράτησε τους ανθρώπους σε απόσταση, με πολλούς τρόπους μας έφερε πιο κοντά».

Ακόμη, σημείωσε ότι η οικογένειά της εμπνέεται από τις ιστορίες εκείνων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν άλλους που είχαν ανάγκη. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν υπέροχα στις προκλήσεις της χρονιάς και είμαι πολύ υπερήφανη και συγκινημένη από αυτό το αδάμαστο πνεύμα», κατέληξε. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βρετανία έχει ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στους πολίτες. Με πάνω από 61.000 νεκρούς ήταν η πρώτη που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, την ώρα που και η Ρωσία έχει αρχίσει να χορηγεί και αυτή το δικό της εμβόλιο, το Sputnik V.

Πηγή:pagenews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.