Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά

του Krikor Tsakitzian

Τελικά η πολυδιαφημισμένη και υπερεκτιμημένη μέχρι χθες Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, δεν θεωρείται απλά ύποπτη για συμμετοχή σε συμμορία διαφθοράς, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά οι Βελγικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της μετά την ανάκριση που της έκαναν και θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Βλέπετε οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν αστειεύονται με αυτά τα θέματα και εφαρμόζουν το νόμο, χωρίς να κάνουν διακρίσεις στο αξίωμα που κατέχει ο καθένας, γιατί εκεί λειτουργούν οι θεσμοί, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη χώρα μας.

Κάποιοι δεν μείναμε με το στόμα ανοιχτό, με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, γιατί είχε προλάβει να μας αφήσει η ίδια με το στόμα ανοιχτό τον περασμένο Νοέμβριο, όταν βγήκε δημόσια και αποθέωσε με θράσος το Κατάρ, για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων ασφαλείας στην εργασία, κι ας έχουν πεθάνει χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι εργάτες, που δούλευαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς καμία ασφάλεια για να γίνει σώνει και καλά Μουντιάλ στη μέση της ερήμου.

Μάλιστα η θρασυτάτη ευρωβουλευτής, επικαλέσθηκε, ψευδώς φυσικά, και σέρβιρε στο ελληνικό πόπολο που όλα τα καταπίνει αμάσητα, πως αυτή ήταν και η θέση του ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) που συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, ότι το Κατάρ είναι ο εργασιακός παράδεισος για κάθε εργαζόμενο. Τότε καταλάβαμε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με την εν λόγω κυρία.

Επίσης αναφέρθηκε και στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη συγκεκριμένη χώρα. Μια χώρα στην οποία τις γυναίκες μόνο με λουρί από το λαιμό δεν τις δένουν για να τις τραβούν σαν τα σκυλιά.

Μια Εύα ποτέ δεν φεύγει μόνη της από τον παράδεισο με προορισμό την κόλαση, πάντα παίρνει μαζί της και τον Αδάμ. Έτσι και στην περίπτωση της Καϊλή, φαίνεται οι πειρασμοί ήταν μεγάλοι και γι’ αυτό συμπαρασύρθηκε στην αμαρτία και ο σύντροφός της Φραντζέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είναι Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα εξωτερικών υποθέσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπηρετεί σε γραφείο ευρωβουλευτή. Συνελήφθη και αυτός.

Στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως αναφέρουν οι Βελγικές αρχές, 600.000 ευρώ μαύρα κι άραχνα.

Βλέπετε ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όμως καλύτερα απ’ όλους για τη συγκεκριμένη περίπτωση το έχει πει πριν πολλά χρόνια ο Γιώργος Σουρής, χρησιμοποιώντας μια πολύ καλύτερη φράση:

«Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι, οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι».

About Post Author