Οι διασωληνωμένοι από κορωνοϊό έφτασαν τους 430 και οι εντατικές γέμισαν

Οι διασωληνωμένοι από κορωνοϊό έφτασαν τους 430 και οι εντατικές γέμισαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άλλα κρεβάτια.
του Κρικόρ Τσακιτζιάν
Και τώρα τι γίνεται; Αρχίζει η επιλογή των περιστατικών από τους γιατρούς; Θα περιμένουν στις μονάδες αυξημένης φροντίδας, μέχρι να βγει κάποιος από τις ΜΕΘ ζωντανός ή νεκρός;
Όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν φτιάχτηκαν νέες εντατικές μονάδες; Τι περίμεναν;
Μήπως δεν περίμεναν ότι θα υπάρξει τόσο έντονο δεύτερο κύμα; Ποιος τους πληροφόρησε λάθος;
Τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο.
Τα κρούσματα χθες, άγγιξαν τα 3.000 ημερησίως και στο υπουργείο υγείας, τρέχουν να δουν τι θα κάνουν, φυσικά μετά εορτής και που θα πάνε τους ασθενείς.
Στα νοσοκομεία της Αθήνας, κλείνουν πτέρυγες γενικής νοσηλείας και τις μετατρέπουν σε πτέρυγες covid, όπως έκαναν στο Λαϊκό, στον Ευαγγελισμό και τώρα στο Σισμανόγλειο.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, αφού δεν υπάρχουν άλλες ελεύθερες εντατικές μονάδες για να εισάγουν τα βαριά περιστατικά κορωνοϊού. Αυτό που μένει όπως φαίνεται, είναι να επιτάξουν τις εντατικές των ιδιωτικών κλινικών.
Και με τη γενική νοσηλεία τι γίνεται; Θα νοσηλεύεται ο κόσμος κατ’ οίκον; Ο κόσμος πάσχει κι από άλλες ασθένειες και όχι μόνο από κορωνοϊό. Μ’ αυτούς τους ασθενείς τι θα γίνει; Θα τους αφήσουμε στο έλος του Θεού; Ποιους να πρωτοκοιτάξει κι Αυτός;
Εν των μεταξύ κάποιοι λοιμοξιολόγοι εισηγούνται, μέσα σ’ αυτή την ακραία κατάσταση να ανοίξουν τα πάντα από τις 15 Μαρτίου και μετά.
Προς το παρόν όμως σχεδιάζουν να κάνουν lockdown μέσα στο lockdown, όπως πρότεινε η πλειοψηφία τους και να αυστηροποιήσουν τα περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα, με απαγορεύσεις των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.
Όλο αυτό το μπουρδούκλωμα, έχει δημιουργήσει την εντύπωση, ότι δεν ξέρουν τι κάνουν κι έχει χαθεί εντελώς η μπάλα.
Το θέμα είναι να μην πληρώσουμε ακριβά, με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, όλους αυτούς τους ερασιτεχνισμούς των μαθητευόμενων μάγων, λοιμοξιολόγων και άλλων ειδικών που εισηγούνται στον πρωθυπουργό ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *