Η Τουρκία θα προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις 15 Ιουνίου …

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Την τακτική με το μαστίγιο και το καρότο ακολουθεί η Τουρκία αυτή την ώρα στις συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ με Μητσοτάκη και Δένδια.

Από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα με την πολυπληθή αντιπροσωπεία του, η οποία αποτελείται από Τούρκους δημοσιογράφους και πράκτορες της ΜΙΤ, έπαιξε το παιχνίδι του στη Θράκη, κάνοντας αναφορά για ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας στην περιοχή, για να λάβει φυσικά άμεση αυστηρή απάντηση από την Αθήνα. Αλλά στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους, ποιεί την νήσσαν προς το παρόν. Όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι των Τούρκων κατ’ εντολή Ερντογάν, προκειμένου από τη μια να ικανοποιήσει το φανατικό κοινό στο εσωτερικό της χώρας του με τις αναφορές για δήθεν Τουρκική μειονότητα στη Θράκη κι από την άλλη να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην Αθήνα δείχνοντας καλό χαρακτήρα, λίγο πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα συναντηθεί ο Ερντογάν με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου της Βορειο- Ατλαντικής Συμμαχίας κι εκεί διακυβεύονται πολλά για το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία θα προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις 15 Ιουνίου, να παραστήσει τον καλό γείτονα και όπως φαίνεται δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερα την Ελλάδα, μήπως και αποφύγει τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν θα επιζητήσει πάση θυσία να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τους Αμερικανούς, γιατί βλέπει πως ο πόλεμος με τον Μπάιντεν μόνο σε κακό θα του βγει, με κίνδυνο ακόμα και να ανατραπεί από τους εσωτερικούς του αντιπάλους, λόγω της επιδείνωσης της οικονομίας της Τουρκίας.

Όσο για την επίσκεψη στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά όλες τις αγκαλιές και τις αγάπες με την Ελληνική πλευρά, προκειμένου να δείξουν οι Τούρκοι στη διεθνή κοινότητα πως δεν έχουν διαφορές με τη χώρα μας και έτσι δεν είναι ώρα να προκαλέσουν προβλήματα στην Τουρκία, γεγονός που θα δυναμιτίσει τα πράγματα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ελληνική πλευρά πρέπει να κρατά μικρό καλάθι και να θυμάται πως ο λύκος την τρίχα του αλλάζει. Τη γνώμη του ποτέ.

Πόσο δε μάλλον, «ο Γκρίζος Λύκος».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours