Η δικαστική απόφαση για τον Παναγιωτόπουλο, ήταν σαν να βγήκε πράγματι από… “Αρβύλα”

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αυτός ο τύπος που είχε κάνει σύστημα, με όποια κοπέλα συνευρίσκονταν ερωτικά να την διαπομπεύει στο διαδίκτυο και να κάνει δημόσιο θέαμα τις ερωτικές τους στιγμές, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το δικαστήριο κι άφησε το ένα από τα θύματά του να αφηγείται δημόσια και να διαπομπεύεται ξανά, αυτή τη φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι δε δικαστές, δεν άκουσαν την πρόταση του εισαγγελέα και του επέβαλαν ποινή πέντε ετών με τριετή αναστολή. Χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση να δίνει το παρόν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Με λίγα λόγια, ¨χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί”.

Τι μας είπε η “τυφλή δικαιοσύνη”; Όποια κοπέλα έχει ζήσει ένα τέτοιο εφιάλτη, να μη βγει να μιλήσει άλλη φορά, γιατί δεν πρόκειται να δικαιωθεί. Απλά θα ξαναζήσει το μαρτύριό της μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα ανακριτικά γραφεία και θα έχει προσθέσει μια, ίσως και περισσότερες τραυματικές εμπειρίες στην ήδη διαλυμένη ψυχή της.

Ο κάθε τσόγλανος που έχει κάνει χόμπι του το διασυρμό ή ακόμα και το βιασμό, με τέτοιες αποφάσεις, παίρνει βαθιά ανάσα ανακούφισης για τα όσα έχει διαπράξει και σχεδιάζει το πώς θα πορευθεί στο μέλλον, σε περίπτωση που τον τσιμπήσουν οι αρχές.

Τέτοιες αποφάσεις αποθρασύνουν τους δράστες και κάνουν τα θύματα να χάνουν την ελπίδα τους για δικαίωση, έννομη τάξη και τιμωρία.

Φοβάμαι πως αποφάσεις όπως στην υπόθεση Παναγιωτόπουλου, μας εκθέτουν διεθνώς και μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, όπου τα θύματα ήταν πάντα υπεύθυνα και μόνο αυτά για τα όσα τους συνέβαιναν.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours