Γιατί ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και ο πιο ένθερμος οπαδός, της γνωρίζει ότι σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, απέτυχε παταγωδώς. Επίσης, αυτό που είναι δεδομένο, είναι η ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία, με τον πληθωρισμό να τρέχει με 5,1% το Δεκέμβριο του ’21, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Από την άλλη το χρέος της χώρας, αντί να μειώνεται αυξάνεται συνεχώς. Ξεπεράσαμε τα 400 δις ευρώ σε οφειλές.

Καθημερινά, λόγω κακής διαχείρισης της πανδημίας, χάνουμε από 80 έως 110 συμπολίτες μας. Μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει τους 23.275 νεκρούς.

Με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι χάθηκαν, ο δασικός μας πλούτος και οι περιουσίες του κόσμου.

Με τις βροχές πλημμύρισαν οι πόλεις και καταστράφηκαν περιουσίες και υποδομές της χώρας.

Με τα χιόνια, αποκλείστηκαν τα αστικά κέντρα και παρέλυσε η η Αττική. Κινδύνευσε ο κόσμος. Εγκλωβίστηκαν οι πολίτες για μέρες αβοήθητοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιονιά. ‘Εμειναν για μέρες τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση.

Φυσικά για όλη αυτή την ανικανότητα, δεν φταίει ποτέ ο κρατικός μηχανισμός και οι αρμόδιοι, αλλά μόνο ο κόσμος.

Αυτό που πάει καλά όμως, είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Ολιγάρχες και ξένα Funds κάνουν χρυσές δουλειές.

Ο δημόσιος πλούτος αλλάζει χέρια από τη μια στιγμή στην άλλη, με αδιαφάνεια και διαδικασίες fast track. Χορός δισεκατομμυρίων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, χωρίς να ωφελείται ούτε κατά το ελάχιστο ο ελληνικός λαός. Κι αυτό, το έχουν βαφτίσει κανονικότητα.

Τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, τα οποία βρίσκονται στα χέρια ολιγαρχών, οι οποίοι κάνουν τα χρυσά deals αυτή την περίοδο, στηρίζουν λυσσαλέα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία εξυπηρετεί τους σκοπούς τους με τον καλύτερο τρόπο.

Όποιος αντιστέκεται σε αυτή την πρωτοφανή λεηλασία της χώρας, είναι όχι απλά ανεπιθύμητος, αλλά βαφτίζεται και εχθρός της.

Τον Τσίπρα θα τον κυνηγούν όλα τα αμαρτήματα του παρελθόντος, τα δικά του, αλλά και των άλλων κυβερνήσεων κι αν χρειαστεί ακόμα και το προπατορικό αμάρτημα.

Για τα μέσα ενημέρωσης που θέλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μακροημερεύει, μέχρι να ξηλώσουν ό,τι απέμεινε σ’ αυτό τον τόπο, μετά το πολύχρονο ξεπούλημα την περίοδο των μνημονίων, κάθε φιλολαϊκή φωνή, θα είναι εχθρική.

Όποιος μιλάει για περισσότερο κοινωνικό κράτος και για δικαιώματα του λαού, είναι κόντρα στον εθνικό σχεδιασμό της επέλασης των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και ξένων και πρέπει να αναχαιτίζεται με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο.

Επειδή είναι πολλά τα λεφτά, δεν υπάρχει περιθώριο ανακωχής σ’ αυτή την ύστατη μάχη της επικράτησης των μεγάλων συμφερόντων.

Το σύστημα ξέρει να λειτουργεί άψογα όταν περνάει περιόδους κρίσης, όπως αυτή.

Με πλυντήριο το σύνολο των ΜΜΕ και πολιορκητικό κριό τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέσα τα οποία ακόμα και την ώρα της απόλυτης αγανάκτησης του κόσμου από την αποτυχία της διαχείρισης του χιονιά των τελευταίων ημερών, βγάζουν την κυβέρνηση όχι απλά να βγαίνει αλώβητη, αλλά να καλπάζει με ποσοστά που δεν είχε ούτε την ημέρα που πρωτοεκλέχθηκε πριν δυόμιση χρόνια.

Από την άλλη, άρχισαν πάλι το χιλιοπαιγμένο κακόγουστο αστείο, με τη στήριξη αποτυχημένων κομμάτων, για τα οποία θέλουν να πείσουν την κοινωνία πως είναι αυτά που θα την βγάλουν από την κρίση μόλις γίνουν μεγάλα, με σκοπό να πείσουν όσους μπορούν περισσότερο να τα ψηφίσουν, μόνο και μόνο για να μην επανέλθει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και ασκήσει ξανά φιλολαϊκή πολιτική και στους σταματήσει το πάρτυ.

Το έχουμε ξαναδεί αυτό το κακόγουστο έργο με το ΠΟΤΑΜΙ, που λίγο ήθελαν να μας το παρουσιάσουν ως κόμμα εξουσίας, ενώ μόλις και μετά βίας μπήκε στη βουλή.

Μια που μπήκε και μια που διελύθη εκ των εξ ων συνετέθει. 

Γι’ αυτό και τις τελευταίες μέρες, πασχίζουν να μας πείσουν, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε το δικαίωμα να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης επειδή δεν είχε την πλειοψηφία.

Μα η κυβέρνηση αν δεν είχε την πλειοψηφία, θα είχε πέσει από μόνη της, χωρίς να χρειαστεί να καταθέσει πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απλά ο Τσίπρας θέλησε να ανοίξει τη συζήτηση περί ανικανότητας της κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων, αφού όλα τα μέσα ενημέρωσης έχουν πάψει να κάνουν τη δουλειά τους και να υπηρετούν το ρόλο τους κι έχουν γίνει υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με την πρόταση μομφής, θέλει να αποδείξει στην κοινωνία, πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση να διαχειρίζεται κρίσεις που έχουν να κάνουν με τις ζωές και τις περιουσίες του κόσμου και πώς δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο, παρά μόνο για το πώς θα εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα των ολιγαρχών που τη στηρίζουν.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours