Αυτοί είναι οι ένοχοι για το ναυάγιο στην Πύλο

του Krikor Tsakitzian

Άλλο ένα δουλεμπορικό έφυγε από τις ακτές της Λιβύης για την Ευρώπη και ανοιχτά της Πύλου ναυάγησε κι έστειλε στο θάνατο περίπου 600 απελπισμένες ψυχές, που έψαχναν για ένα καλύτερο αύριο, για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Οι περισσότεροι ναυαγοί, γυναίκες και παιδιά, έμειναν κλεισμένοι στ’ αμπάρια του πλοίου, εκεί που πάστωναν τα ψάρια στο αλιευτικό και τους πήρε μαζί του στο βυθό του Ιονίου.

Αναρωτιέμαι, αφού είναι γνωστή η περιοχή απόπλου των δουλεμπορικών της Αφρικής, η Νατοϊκή δύναμη που πλέει στη Μεσόγειο, τι ακριβώς παρακολουθεί;

Τα πλοία αυτά περνούν κάτω από τη μύτη τους, χωρίς να πάρουν χαμπάρι ότι απέπλευσαν; Τότε τι πόλεμο θα διεξάγουν αν χρειαστεί, αν δεν μπορούν να εντοπίσουν τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες; Πώς καταφέρνουν να ταξιδεύουν αυτά τα πλοία στη Μεσόγειο, επί πέντε ημέρες, χωρίς να τους δει κανείς στα ραντάρ σε υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία προηγμένης τεχνολογίας, με συστήματα ακόμη και για αστρικό πόλεμο;

Μήπως τους εντόπισαν, αλλά ήταν αργά όταν τους πήραν χαμπάρι και δεν ήθελαν να τους γυρίσουν πίσω, φοβούμενοι μη πηδήξουν στη θάλασσα οι μετανάστες και αναγκαστούν να τους περισυλλέξουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για ένα πολεμικό πλοίο που θα αναγκαστεί ακόμη και να εγκαταλείψει τη θέση του, και γι΄αυτό τους άφησαν να προωθηθούν στον προορισμό τους και να συλληφθούν εκεί, αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους και βγήκαν αντί για την Ιταλία στην Ελλάδα, με το γνωστό αποτέλεσμα;

Πάντως, το σύγχρονο δουλεμπόριο, έχει αλλάξει μορφή στις μέρες μας. Φέρνουν καραβιές απελπισμένων στην Ευρώπη, από κάθε πέρασμα όπως, Λιβύη, Μαρόκο, Τουρκία και στιβάζουν την ανθρώπινη πραμάτεια σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Οι πελάτες διαλέγουν τους πιο γερούς και πιο υγιείς, τους οποίους θεωρούν παραγωγικούς και τους μεταφέρουν στις χώρες τους στην κεντρική Ευρώπη, που τους χρειάζονται για φτηνά εργατικά χέρια, να κάνουν χειρωνακτικές δουλειές που δεν κάνουν οι ντόπιοι πολίτες τους και τους άλλους τους αφήνουν να στοιβάζονται σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων στις χώρες υποδοχής.

Μάλιστα για να τους ξεφορτωθούν τους υπόλοιπους, προ ημερών αποφάσισαν στην Ε.Ε. να πληρώνουν για κάθε έναν που δεν θα δέχονται να πάρουν στη χώρα τους, εφάπαξ 20.000 ευρώ το κεφάλι, στη χώρα υποδοχής και ξεμπέρδεψαν.

Έτσι, φτιάχνουν άλλες δύο Τουρκίες, μέσα στην Ευρώπη, που κρατούν τους πρόσφυγες κατά εκατοντάδες χιλιάδες, με αντάλλαγμα να απολαμβάνουν τα οικονομικά οφέλη της χώρας που τους φροντίζει και τους κρατά ομήρους, φτιάχνοντας σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων.

Στην Τουρκία βρίσκονται και ζουν σε άθλιες συνθήκες, 4.000.000 πρόσφυγες, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Ερντογάν κάθε τόσο για να εκβιάζει τους πάντες και να εισπράττει δισεκατομμύρια, δήθεν για τη φροντίδα τους.

Στην Ελλάδα, φτάσαμε κάποια στιγμή κοντά στο 1.000.000, σήμερα δεν ξέρουμε πόσοι είναι. Τους χάσαμε από τα μάτια μας. Γνωρίζουμε μόνο πόσους έχουμε στα άσυλα προσφύγων και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι υπόλοιποι περιφέρονται χωρίς κανένα έλεγχο στην ενδοχώρα και κυρίως στην αχανή πρωτεύουσα.

Στην Ιταλία είναι πάνω από 1.000.000 και συνεχώς έρχονται όλο και περισσότεροι και κανείς δεν ξέρει που θα τελειώσει το κακό.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της παρέμβασης των μεγάλων δυτικών δυνάμεων και κυρίως των ΗΠΑ, σε χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, που θέλησαν και καλά να εκδημοκρατήσουν και να τις καταστήσουν αποικίες τους, φυσικά με την αμέριστη συμπαράσταση και των άλλων ευρωπαίων αποικιοκρατών, που θυμήθηκαν στην παρακμή τους, παλιές δόξες και συνέβαλαν αβίαστα σε εγκλήματα κατά των λαών, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε. Μόνο που η Αμερική κείται μακράν, για να υποστεί τις συνέπειες και τη νύφη την πληρώνει για μια ακόμη φορά η Ευρώπη και κυρίως οι χώρες του νότου, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα.

Τώρα οι Ελληνικές διωκτικές αρχές, ψάχνουν να δουν ποιός τους μετέφερε. Αν ήταν δυο ή τρεις οι δουλέμποροι. Κι αν πιάσουν αυτούς, αύριο θα υπάρξουν κάποιοι άλλοι. Μα αυτοί που τους φέρνουν είναι γνωστοί, αλλά κανείς δεν τολμά να τους αγγίξει. Είναι οι ηγεσίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως τους ονόμαζαν από παλιά οι κομμουνιστές. Είναι οι εκφραστές της παγκοσμιοποίησης. Είναι οι γνωστοί ηγέτες που έχουν βάλει σκοπό να καθυποτάξουν ολόκληρο τον πλανήτη για τα δικά τους συμφέροντα και κάθε τόσο σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή σε κάθε γωνιά της γης.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι αυτής της τραγωδίας και όσων άλλων προηγήθηκαν και αυτών που θα ακολουθήσουν.

About Post Author