INSPIRATIONS: Κυριακή 13 Ιουνίου στις 20:30 | Όταν οι κλασικοί συνθέτες εμπνεύστηκαν από τον λαϊκό χορό

To Καλογεροπούλειο Ίδρυμα διοργανώνει την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 20:30 στο Ωδείο του Ιδρύματος μια μουσική βραδιά με τίτλο INSPIRATIONS. Θα ακουστούν κλασσικοί συνθέτες που εμπνεύστηκαν από τον λαϊκό χορό. 

 

Τρεις μουσικοί σε ένα πρωτότυπο «πνευστό» συνδυασμό, διασκευάζουν σπουδαία έργα της κλασικής μουσικής που είχαν ως πηγή έμπνευσης τον λαϊκό χορό.

 

Ο χορός αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού και κοινωνικοποίησης του ανθρώπου, συνοδεύει τη ζωή σε πληθώρα κοινωνικών εκδηλώσεων, και πολλοί μεγάλοι συνθέτες από όλες τις εποχές εμπνεύστηκαν και έγραψαν υπέροχη μουσική πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα ένα ταξίδι στους πολιτισμούς και τις χορευτικές

κουλτούρες μέσα από τα μάτια των Kircher, Handel, Susato, Beethoven, Brahms,de Falla, Bartok, Σκαλκώτα και άλλων…

 

ΦΛΑΟΥΤΟ – ΦΑΓΚΟΤΟ – ΤΟΥΜΠΑ

 

Είναι ένα τρίο που δεν συναντάμε συχνά και οι μουσικοί δίνουν την δική τους

οπτική στο όμορφο αυτό πρόγραμμα με έξυπνες ενορχηστρώσεις και τάσεις αυτοσχεδιασμού!

 

Συντελεστές:

Φλάουτο – Στέφανος Χατζηαναγνώστου

Φαγκότο – Δημήτρης Κουφαλάκος

Τούμπα – Μενέλαος Μωραΐτης

 

Ενορχηστρώσεις, επιμέλεια προγράμματος – Στέφανος Χατζηαναγνώστου

 

INFO:

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Αράτου 74 Κόρινθος

Τηλ. 27410 22385

 

Κυριακή 13 Ιουνίου στις 20:30

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

Στέφανος Χατζηαναγνώστου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986.Έχει πτυχίο με άριστα στο φλάουτο και έχει ασχοληθεί ενεργά με την έρευνα γύρω από τον αυτοσχεδιασμό και την μελέτη μουσικών παραδόσεων από όλο τον κόσμο με επίκεντρο το φλάουτο.Επίσης ασχολείται και με την συγγραφή βιβλίων με μουσικό περιεχόμενο κυρίως για πνευστά αλλά και άλλα όργανα.Συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια ως φλαουτίστας με κλασικές ορχήστρες και σύνολα Μουσικής Δωματίου αλλά και με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες του έντεχνου τραγουδιού.Έχει παρουσία σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές είτε ως φλαουτίστας είτε ως ενορχηστρωτής. Συνθέτει δικιά του μουσική εξερευνώντας εναλλακτικά μονοπάτια ερμηνείας στο φλάουτο, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την μίξη και συνύπαρξη διαφορετικώνειδών (τζαζ, έθνικ κ.α.).Διδάσκει φλάουτο και αυτοσχεδιασμό σε Ωδεία στην Αθήνα και στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου.

 

Μενέλαος Μωραΐτης 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ξεκίνησε τούμπα το 2003 στη φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας με δάσκαλο τον Σπύρο Θύμη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με καθηγητή τον Γ. Ραράκο. Είναι διπλωματούχος του Ωδείου Ραϋμόνδη με Άριστα

παμψηφεί και Α βραβείο με καθηγητή τον Γιάννη Γλένη. Είναι μέλος του συνόλου VENTUS ENSEMBLE με τους οποίους πρόσφατα κυκλοφόρησαν CD με την εταιρία DECCA CLASSICS. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων κ.α. Έχει παίξει μουσική για θέατρο και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Καραθάνος, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός κ.α. Τα τελευταία χρόνια είναι τακτικός συνεργάτης με το Εθνικό Θέατρο. Έχει παίξει με πολλά και ποικίλα σύνολα σε όλη την Ελλάδα. Είναι καθηγητής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου “Ορφέας”.

 

Δημήτρης Κουφαλάκος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1989.Ξεκίνησε τη μουσική από μικρή ηλικία, παίζοντας φυσαρμόνικα και αργότερα σπούδασε φαγκότο και ανώτερα θεωρητικά. Έχει πτυχία με βαθμό άριστα τόσο στο Φαγκότο όσο και στα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα). Απόφοιτος της Ακαδημίας νέων της Κ.Ο.Α. με υποτροφία από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σήμερα συνεργάζεται με πολλές συμφωνικές ορχήστρες στην Αθήνα, όπως την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.Ερμηνεύει μουσική διαφορετικών στυλ και έχει συνεργαστεί με πληθώρα σχημάτων από κλασική μουσική έως μπλουζ. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές musical και σε ελληνική δισκογραφία.

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours