Brian Eno – Roger Eno της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε

Brian Eno and Roger Eno
Live at the Acropolis

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τα δύο αδέρφια θα παίξουν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία, παρουσιάζοντας κομμάτια από το Mixing Colours και τα προσωπικά τους άλμπουμ, ενώ στη συναυλία τους θα «αποκαλύψουν» και ολοκαίνουριο υλικό.

Μία μοναδική και κυριολεκτικά ανεπανάληπτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μία μουσική παράσταση προορισμένη να γράψει ιστορία. Ο Brian Eno και ο Roger Eno θα παίξουν μαζί για πρώτη φορά στα χρονικά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021. Στην περίπτωση μάλιστα του Brian Eno, αυτή θα είναι μόλις η 9η συναυλία του τα τελευταία 30 χρόνια. Πράγματι, όπως το έθεσε κι ένας από τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου που οι δύο καλλιτέχνες παραχώρησαν στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, «είναι ένα γεγονός τόσο σπάνιο, όσο το να συμβεί έκλειψη ηλίου και έκλειψη σελήνης μέσα στην ίδια μέρα».

 
Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία έγινε με ταυτόχρονη σύνδεση Ελλάδας και Βρετανίας, τα δύο αδέρφια υπογράμμισαν ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν μαζί, αν και συνεργάζονται πάνω από 30 χρόνια. Και ο βασικός λόγος για αυτή τη σύμπραξη είναι το Mixing Colours – το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο του 2020 στη Deutsche Grammophon, το οποίο είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό. Όπως μάλιστα σχολίασε ο Roger Eno, η ιδέα μιας κοινής εμφάνισης «προέκυψε από το Mixing Colours, το άλμπουμ που βγάλαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, δουλεύοντας ο καθένας χωριστά. Όταν μετά συγκεντρώσαμε το υλικό και ενώσαμε τις μουσικές, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν δυνατό να το παρουσιάσουμε και ζωντανά». Ο Brian Eno συμπλήρωσε έναν επιπλέον λόγο για τη σύμπραξή τους, που «είναι η Ακρόπολη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να της αντισταθείς. Δεν δίνω πολλές συναυλίες και νιώθω πολύ χαρούμενος που μία από αυτές θα δοθεί στην Ελλάδα και ειδικά στους πρόποδες της Ακρόπολης».

Απαντώντας στο τι θα πρέπει να περιμένει κανείς από το θέαμα, οι Roger και Brian Eno αποκάλυψαν ότι, εκτός από την παγκόσμια συναυλιακή πρεμιέρα του υλικού από το Mixing Colours, θα παρουσιάσουν και επιλογές από τις πάμπολλες προσωπικές τους δουλειές, αλλά και ορισμένα ολοκαίνουρια κομμάτια του Brian Eno, τα οποία δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά. Στη συναυλία θα πάρουν μέρος και άλλοι μουσικοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και ειδικές προβολές, με στόχο να αναδειχθεί ο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ηρωδείου. Η Ακρόπολη, όπως είπε και ο Brian Eno, «είναι το ιδανικό μέρος για τη μουσική που σχεδιάζουμε να παίξουμε».

Τέλος, οι Brian & Roger Eno περιέγραψαν πώς θα αντλήσουν έμπνευση από τα όσα θα τους περιβάλλουν, τόσο δηλαδή από την ιστορική σημασία της Ακρόπολης, όσο και από την αίσθηση που αποπνέει. «Έχω παίξει σε μερικά πολύ ασυνήθιστα μέρη», εξήγησε ο Roger Enο, «και εάν διαθέτεις έστω και λίγη ευαισθησία, επιτρέπεις στο περιβάλλον να επηρεάσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείς».

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η Κατερίνα ΕυαγγελάτουΚαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, χαιρέτισε τους επιφανείς καλεσμένους και αφού παρουσίασε μια σύντομη ιστορία του αρχαίου Ωδείου, αναφέρθηκε στα πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος που στην πορεία του χρόνου έχουν ανέβει στην σκηνή του, από τη Μαρία Κάλλας, και τον Herbert von Karajan έως τον Frank Sinatra. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Brian Eno και τον Roger Eno που επέλεξαν την Ελλάδα και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την πρώτη τους σύμπραξη πάνω στη σκηνή, και έκλεισε επισημαίνοντας ότι «το αρχαίο ωδείο θα αποδειχθεί ιδανικός χώρος για αυτή τη μοναδική συναυλία, μια πραγματική εμπειρία ζωής για όσους και όσες παραστούν», και εξέφρασε την ανυπομονησία όλων για αυτήν την παράσταση, μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε εξαιρετικά ο Γιώργος Μουχταρίδης, ο οποίος, προλογίζοντας, τόνισε ότι η εμφάνιση των αδελφών Eno αποτελεί μία «ιστορική» στιγμή για πολλούς λόγους: καταρχάς, είναι η πρώτη φορά που οι Brian Eno και Roger Eno εμφανίζονται ζωντανά μαζί. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που ο Brian Eno εμφανίζεται στην Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για ένα ξεχωριστό show που θα λάβει χώρα σε έναν ιστορικό χώρο στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ με μακρά ιστορία και το οποίο συμβαίνει σε «ιστορικούς» καιρούς, σε καιρούς δύσκολους, μοναδικούς που μας δοκιμάζουν όλους. Κλείνοντας τόνισε ότι «αυτή η συναυλία, αυτή η εμφάνιση, αυτό το live θα είναι κάτι που θα θυμόμαστε για πάντα».

Ο Brian και ο αδερφός του Roger Eno δουλεύουν μαζί από το 1983. Ξεκίνησαν συνεργαζόμενοι με τον Daniel Lanois για το soundtrack του ντοκιμαντέρ For All Mankind, το οποίο πραγματευόταν την πρώτη προσσελήνωση του Apollo. Η μουσική από εκείνη τη δουλειά αποτέλεσε το περίφημο άλμπουμ “Apollo: Atmospheres Αnd Soundtracks”. Ακολούθησαν κι άλλα έργα για ταινίες, μεταξύ των οποίων το “Prophecy Theme” από το soundtrack για την κατά David Lynch εκδοχή του Dune (1984), ενώ αμφότεροι συνεισέφεραν κομμάτια στην ταινία Opera του Dario Argento (1987). Στη συνέχεια υπήρξαν υποψήφιοι για βραβείο BAFTA με το soundtrack της μίνι τηλεοπτικής σειράς Mr. Wroe’s Virgins του Danny Boyle (1993), ενώ πιο πρόσφατα δούλεψαν για το βραζιλιάνικο φιλμ, O Nome da Morte (2017). Το 2005 ξεκίνησαν να γράφουν το υλικό που τους οδήγησε στο Mixing Colours (2020), το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με κοινές ηχογραφήσεις.

Οι φωτογραφίες του newsletter είναι των Bee Eno, Mary Evers και Cecily Eno.

Οι Brian Eno και Roger Eno θα εμφανιστούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται.

Ο αριθμός εισιτηρίων είναι αυστηρά περιορισμένος.
Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.
Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.

 Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων για κάθε συναλλαγή είναι τέσσερα (4).

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 200 ευρώ.

Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της συναυλίας είναι τα παρακάτω

Ticket Services
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567
Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως και Κυριακή: 09:00 – 21:00

Καταστήματα Public
Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Εκδοτήριο στην οδό Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
tickets@aefestival.gr
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 18:00 και Σάββατο: 10:00 – 16:00

Εκδοτήριο Ωδείου Ηρώδου Αττικού
Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 14:00 (& τις ημέρες των παραστάσεων 18:00 – 21:00. Από τις 20:00 και μετά πωλούνται μόνο εισιτήρια της παράστασης της ημέρας)

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους. Συνιστούμε στους υποψήφιους αγοραστές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα σημεία πώλησης. Ως εκ τούτου, η παραγωγός εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές μέσα από άλλες πλατφόρμες και για τα οποία δεν υπάρχει εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 9636 489

About Post Author

+ There are no comments

Add yours