Δήμητρα Γαλάνη και Νατάσα Μποφίλιου ερμηνεύουν Τσιτσάνη στο Θέατρο Πέτρας

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, με τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσα Μποφίλιου, ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της για το καλοκαίρι 2019 στο Θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του δημιουργού, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, στην Πετρούπολη, με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου.

Τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους, παρουσιάζονται από δύο πολύ ιδιαίτερες φωνές και μια ορχήστρα μουσικών που ασχολούνται πολλά χρόνια με το έργο του Τσιτσάνη.

Λίγα λόγια για το project

Η πρώτη παρουσίαση της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης και του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν δύο sold-out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που κέρδισαν κοινό και κριτικούς και μια σειρά παραστάσεων σε επιλεγμένα θέατρα και πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στις παραστάσεις αυτές συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής και αποδίδουν αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, με τον δικό τους τρόπο, δύο πολύ ξεχωριστές ερμηνεύτριες. Η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία επί 40 και πλέον χρόνια πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραγούδι, και την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία ξεχωρίζει για την απολύτως προσωπική ερμηνευτική της ταυτότητα.

Φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική. Ο Βασίλης Τσιτσάνης διήνυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο πλαισιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του από προικισμένους μουσικούς, καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό.

Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του έρχεται να υπηρετήσει η ομώνυμη Ορχήστρα. Βασικός σκοπός της, η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου μας δημιουργού, ο οποίος, διαχρονικός και επίκαιρος, όπως όλοι οι μεγάλοι της Τέχνης, εξακολουθεί, έναν αιώνα μετά τη γέννησή του, να ζει μέσα από τα τραγούδια του και να συγκινεί ακροατές από διαφορετικές γενιές.

*Η συναυλία ξεκινάει στις 21:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία:Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης:21:00
Καλλιτέχνης:Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, Δήμητρα Γαλάνη & Νατάσα Μποφίλιου
Χώρος:Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη
Συμμετέχουν:Μπουζούκι – Επιμέλεια ορχήστρας: Μανώλης Πάππος | Μπουζούκι: Φώτης Βεργόπουλος | Μπαγλαμάς – φωνή: Βασίλης Προδρόμου | Κιθάρα: Νίκος Γύρας | Πιάνο: Δημήτρης Σίντος | Ακορντεόν: Ντάσσο Κούρτι | Μπάσο: Μιχάλης Δάρμας | Κρουστά: Στράτος Σαμιώτης | Bιολί: Νίκος Βερύκοκος.
Σημεία Προπώλησης:Ticket Services: www.ticketservices.gr II Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) ΙΙ Τηλέφωνο: 210 7234567. Καταστήματα Public και online στο tickets.public.gr. Δήμος Πετρούπολης (Κ. Βάρναλη 76 – 78, Ώρες: 10.00 – 13.00). Σινέ Πετρούπολης (25ης Μαρτίου 168, Ώρες: 21.15 – 23.00)
Τιμή εισιτηρίου:13€: προπώληση, 15€: ταμείο (*Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.)
Πληροφορίες Χώρου:Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours