«Ατάλαντη» της Aphrodite HGW – Παρουσίαση δίσκου και έκθεση στο HGW std.

Εγκαίνια & Performance: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 |19:00 – 00:00

Διάρκεια έκθεσης: 29 Απριλίου 2024 – 3 Μαΐου 2024

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός SIFUDINDAN σας προσκαλούν στις 29 Απριλίου 2024 στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ της, με τίτλο «Ατάλαντη» στο HGW std. 

Η παρουσίαση θα έχει την μορφή έκθεσης/immersive experience. Όπως δηλώνει η ίδια: Ονομάζω την εμπειρία immersive, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα ο κόσμος να αλληλεπιδράσει με αρκετές από τις εγκαταστάσεις. Ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει από κοντά, set, video art και διάφορα προσωπικά αντικείμενά που με έχουν σημαδέψει στην drag πορεία μου, όπως επίσης φυσικά και να ακούσει το άλμπουμ.

Επίσης, την ημέρα των εγκαινίων ( Δευτέρα 29 Απριλίου) θα γίνει ένα περφορμανς εμπνευσμένο από τον δίσκο και το Πάσχα, με τη συμμετοχή και άλλων drag performers. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα βρουν το «Ατάλαντη» διαθέσιμο και σε μορφή CD και από τις 25 Απριλίου θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Τη μουσική του άλμπουμ επιμελείται (σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή) ο τρανς συνθέτης και μουσικός παραγωγός SIFUDINDAN (εκτός από το HGW του οποίου την μουσική έχει συνθέσει ο Nightboy και το remix είναι του SIFUDINDAN). Στίχους για τα τραγούδια έχουν γράψει ο Ilias HGW, ο Σωκράτης Σταματάτος και η (drag queen) Ingrid Hideki. 

Την μίξη και το mastering των περισσότερων τραγουδιών την έχει κάνει ο Incognito M. στο Pineline Music Lab και η μίξη και το mastering του ΚΡΙΜΑ έχει γίνει από τον Βαγγέλη Ζαχαριάδη στο Studio 911.

Μπορείτε να ακούσετε και δείτε, τα πρώτα single και video clip στο YouTube κανάλι της Aphrodite HGW.

Krima – Aphrodite HGW ft. SIFUDINDAN (Official Music Video)

TI – Aphrodite HGW

E NAI! – Aphrodite HGW ft. Ingrid Hideki 

Η πρώτη μου μουσική δουλειά είναι περισσότερο ένα art project παρά ένα καθαρά μουσικό project. Τα τραγούδια φέρνουν το άτομο που θα τα ακούσει αντιμέτωπο με την εμπειρία του queer σώματος στην καθημερινότητα. 

Aphrodite HGW

Πληροφορίες έκθεσης:

Εγκαίνια & Performance: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 |19:00 – 00:00

Διάρκεια έκθεσης: 29 Απριλίου 2024 – 3 Μαΐου 2024

Ώρες Λειτουργίας: 19:00 – 00:00

Τοποθεσία: HGW std.

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 138, 11472, Νεάπολη Εξαρχείων

Είσοδος Ελεύθερη

https://www.hgwstd.org

Σύντομο Βιογραφικό Aphrodite HGW:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το ένδοξο 1990. Το Προπτυχιακό μου το έκανα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών (Κατεύθυνση Διεθνών Σχέσεων). Συνέχισα τις σπουδές μου με ένα M.Sc. στα Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και επειδή ήθελα να συμπληρώσω το καρέ, έκανα και ένα ΜΑ στην Παγκόσμια Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (SOAS). Όπως ήταν λοιπόν λογικό, μετά από τέτοιες σπουδές, τα παράτησα όλα και έγινα πριγκίπισσα.

Το drag ήρθε στη ζωή μου το 2016, ως αποτέλεσμα συσσωρευμένης καταπιεσμένης καλλιτεχνικότητας, σε συνδυασμό με μία θετική διάγνωση HIV και με την αδυναμία μου να αντιληφθώ το πως έχει δομήσει η πατριαρχική κοινωνία τα ζητήματα φύλου.

Η Aphrodite HGW ήταν ένα μέσο που με βοήθησε να ανακαλύψω τον εαυτό μου και να ταξιδέψω μέσα στην τέχνη. Έχω κάνει εμφανίσεις σε κλαμπ, έχω παίξει σε θεατρικές παραστάσεις, έχω κάνει performances, έχω το δικό μου vodcast το “ΞΕΚΑΘΑΡΑ” και πλέον αποφάσισα να πειραματιστώ και με την μουσική.

Το 2019, έχοντας κουραστεί και απογοητευτεί από τους πολλαπλούς αποκλεισμούς που βίωνα (εγώ και άλλα queer άτομα) από τον καλλιτεχνικό κόσμο, αποφάσισα να δημιουργήσω το HGW std. Supporting Queer Arts. Μια ΑΜΚΕ με στόχο την υποστήριξη και την προώθηση queer καλλιτεχνών και της queer/πολιτικής τέχνης. Στην HGW std. εκτός από το να είμαστε ένας ασφαλής χώρος για όλα τα άτομα που αποφασίζουν να περάσουν το κατώφλι μας, ευελπιστούμε να καταφέρουμε να αποτελέσουμε, εν καιρώ, μια αξιόπιστη κοιτίδα ανάδειξης και καταγραφής της queer τέχνης της χώρας. 

Social Media: 

Instagram 

Youtube

Spotify

Facebook 

About Post Author