ΜΜΕ

Big Brother: Η ανακοίνωση του ΕΣΡ μετά τη δημόσια κατακραυγή για το σχόλιο περί βιασμού

Spread the love

«Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής», υπογραμμίζει το ΕΣΡ, αναφορικά με την υπόθεση Αλεξανδρίδη – Big Brother.

Μετά από τον σάλο που προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη το χυδαίο σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο Big Brother, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προέβη σε ανακοίνωση για το θέμα.

Στο ΕΣΡ τονίζει πως έχει λάβει πλήθος καταγγελιών για το περιστατικό και παράλληλα ενημερώνει πως έχει ήδη σχηματιστεί σχετικός φάκελος.

Η ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται ‘’γιατί σιωπά το ΕΣΡ’’, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Comment here

shares