Παραιτήθηκε τη Δευτέρα από το «Βήμα» η δημοσιογράφος, Δήμητρα Κρουστάλλη, καταγγέλοντας «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου», μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για τις «παράλληλες» καταγραφές των κρουσμάτων κορονοϊού στον ΕΟΔΥ.

«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό.

Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορoνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση.

Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη – Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Ομως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση», αναφέρει.

Στην ανάρτηση υπάρχουν μια σειρά από σχόλια, μεταξύ των οποίων και αυτό του Γιώργου Μπαμπινιώτη: «Η παραίτηση είναι πάντοτε μια τολμηρή και ηχηρή αίσθηση και απόδειξη ευθύνης. Οι πολιτικοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις αναλαμβάνουν αζημίως το “πολιτικό κόστος” (μια ηχηρή πομφόλυγα). Για τους έμπειρους και έγκυρους δημοσιογράφους ανοίγουν πάντα νέες πόρτες και εργασιακές προκλήσεις».

Πηγή:ieidiseis.gr

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours