Είναι ο άνθρωπος από τα χείλη του οποίου κρέμονται οι Έλληνες πολίτες αλλά και μια ολόκληρη κυβέρνηση.

Η παρακολούθηση της καθιερωμένης, απογευματινής τηλεοπτικής εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι μια από τις συνήθειες που αποκτήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, οι περισσότεροι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι από τους πιο έμπειρους λοιμωξιωλόγους της χώρας, διακεκριμένος και αναγνωρισμένος επιστήμονας. Γι’ αυτό και αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να ενημερώσει για έναν ιό.

Πριν από 11 χρόνια, ο κ. Τσιόδρας είχε κληθεί -μαζί με άλλους ειδικούς- να μιλήσει για τον H1N1 που ταλάνιζε το 2009 την παγκόσμια κοινότητα.

Τότε είχε εμφανιστεί και μιλήσει στην εκπομπή «Η1Ν1 η επιστροφή – Η αλήθεια για τη γρίπη» που είχε επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Σπυρόπουλος με την ομάδα του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιόδρας, με τον τίτλο του επίκουρου καθηγητή και λοιμωξιολόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε αναφέρει: «Πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα, έδειξαν ότι ταυτόχρονη μόλυνση με τους τρεις ιούς γρίπης, τους δύο κλασικούς γρίπης Α και τον καινούριο ιό, ο ιός αυτός επικρατούσε των υπολοίπων και τους εκτόπιζε κατά κάποιον τρόπο και συνέχιζε να μεταδίδεται, ενώ οι άλλοι σιγά σιγά εκφυλίζονταν. Αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει και στην πατρίδα μας».

«Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού να μολυνθεί από τον ιό και να έχει κλινική συμπτωματολογία, επίσης υπολογίζουμε ένα εύρος θανάτων που θα είναι όσο είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωνε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Μάλιστα στην εκπομπή αυτή είχε τονιστεί επίσης η ανάγκη χρήσης μάσκας αλλά και η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων, έτσι ώστε να προστατεύονται από τον ιό.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 30’39” του βίντεο.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours