Τρομερή έρευνα: Καταργούνται τα γυαλιά μυωπίας; (vid)

Επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που σε κάνει να βλέπεις κάτι παραπάνω από άψογα.

Στον Καναδά επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ανακάλυψη ενός βιονικού φακού που θα σε κάνει να βλέπεις τέλεια. Πλέον αν γίνει αυτό δεν θα υπάρχει ανάγκη να φοράμε γυαλιά όσοι έχουν πρόβλημα με την όραση μας.

Αν αυτό συμβεί ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την οφθαλμολογία.

Εάν όλα πάνε ομαλά, ο βιονικός φακός (Bionic Lens), θα είναι στα χέρια των οφθαλμοχειρουργών και στην συνέχεια στα μάτια των ασθενών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Οι δυνατότητες που θα προσφέρει ο βιονικός φακός είναι πραγματικά τεράστιες αφού η χρήση του θα μπορούσε να δώσει υπεράνθρωπες ικανότητες» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Βασίλειος Κοζομπόλης.

Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει γιατί είναι πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά με τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει.

Ο Βιονικός φακός πρόκειται για έναν φακό που με χειρουργείο αντικαθιστά τον κανονικό φακό μέσα στο μάτι μας. Ο βιονικός φακός αντικαθιστά τον κανονικό και η όραση μας επανέρχεται πλήρως σαν να μην είχαμε ποτέ πρόβλημα.

Ο βιονικός φακός έχει εκπληκτικές δυνατότητες γιατί μπορεί να εστιάσει ακόμη σε περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ότι ένας φυσιολογικός φακός ενός υγειούς ατόμου.

Αυτό σημαίνει πως αν το 20/20 είναι το τέλειο στην οφθαλμολογία ο βιονικός φακός μπορεί να πάει ακόμη παραπέρα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις περισσότερες πληροφορίες για τον βιονικό φακό που ετοιμάζεται από τους Καναδούς επιστήμονες και πρόκειται να κατακτήσει τον κόσμο σύντομα:

Θα είναι ορατός ο δείκτης ενός ρολογιού στα 30 μέτρα. Θα μπορεί κανείς να βλέπει καθαρά, με λεπτομέρειες και τα πλέον κοντινά αντικείμενα. Θα είναι διακριτή σχεδόν η κυτταρική λεπτομέρεια εάν π.χ. εστιάσει στην άκρη του δακτύλου του!

Σύμφωνα με τον κ. Κοζομπόλη, αυτό που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι ο φακός θα διαθέτει τη δυνατότητα αναβαθμίσεων και τροποποιήσεων. Για παράδειγμα, εγκαθιστώντας συστήματα προβολής, θα δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα προβολής της οθόνης του τηλεφώνου ή την ενσωμάτωση τεχνολογιών NASA για καλύτερη εστίαση και ανάλυσης της εικόνας.

«Έχουμε αναπτύξει τον Bionic Lens για να λειτουργήσει ομαλά και εντός του ψηφιακού κόσμου. Η ταπεινή μου αντίληψη είναι ότι τα ανθρώπινα όντα θα αποτελέσουν το κέντρο της δραστηριότητας της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί στον άνθρωπο και θα αυξήσουμε τις ανθρώπινες δυνατότητες πέρα από τα προβλεπόμενα και νωρίτερα απ’ ότι πιστεύουμε», ανέφερε ο Δρ. Garth Webb, που είναι από τους βασικούς συντελεστές της εξέλιξης του Bionic Lens.

Σε ότι αφορά το ηθικό σκέλος αυτών των προηγμένων τεχνολογιών και της ενσωμάτωσης στον άνθρωπο φαίνεται ότι θα δημιουργήσει νέο επίπεδο ανισοτήτων, αφού στην πραγματικότητα θα παρέχει «άδικο» πλεονέκτημα σε όσους διαθέτουν τον Bionic Lens, καθώς θα πρέπει να έχουν διαθέσει 3.200 δολάρια, που υπολογίζεται το κόστος του βιονικού φακού σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σημειώνει ο κ. Κοζομπόλης.

Επίσης, διευκρινίζει ότι «ο Bionic Lens δεν θα είναι πανάκεια για όλους τους τύπους των οφθαλμικών παθήσεων. Δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει διαταραχές στην αντίληψη χρωμάτων, θολώσεις κερατοειδούς, εκτεταμένη εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, σοβαρές γενετικές νόσους του αμφιβληστροειδούς ή κατεστραμμένα οπτικά νεύρα».

Πηγή:ratpack.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours