Σκάει η «φούσκα» με τους νεκρούς του κορωνοϊού: Η Ισπανία έκανε «λάθος» (;) στον υπολογισμό – Είχε 2.000 λιγότερους

Την ώρα που είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν πεθάνει από άλλες αιτίες έχουν «βαφτιστεί» ως νεκροί του κορωνοϊού, όπως επιβεβαίωσε και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι… έκανε «λάθος» στις μετρήσεις, καθώς είναι 2.000 λιγότεροι. 

Ένα νέο σύστημα παρακολούθησης «βοήθησε στο να αφαιρέσουμε τις εσφαλμένες επαναλήψεις, να επιβεβαιώσουμε τα δεδομένα που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό και να απαλείψουμε (τους νεκρούς) που είχαν αποδοθεί από λάθος», εξήγησε ο διευθυντής των Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών του υπουργείου Υγείας Φερνάνδο Σιμόν. Χθες, η Ισπανία δημοσίευσε έναν απολογισμό 28.752 νεκρών.

«Μια απόκλιση 1.900 είναι μεγάλη, προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ότι είναι σωστή, όμως αυτοί είναι οι αριθμοί που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή», εξήγησε ο Σιμόν. Επιπλέον, το υπουργείο αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων: 235.400 έναντι 235.772 χθες.

«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά…»

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοένα και μεγαλύτερη ποιότητα των πληροφοριών που μας επιτρέπουν να λάβουμε αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Σιμόν.

«Είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις επιδημίες, όταν η εξέλιξη της επιδημίας μας δίνει λίγο παραπάνω χρόνο, πρέπει να διορθώνουμε τους αριθμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να τους μειώνουμε», εξήγησε.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα 50 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, στην ένατη κατά σειρά ημέρα όπου ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη χώρα κυμαίνεται κάτω του 100. Την ίδια ώρα, διαγνώστηκαν 132 νέα κρούσματα.

Πηγή:pronews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours