Τέλος το πορνό στο διαδίκτυο!

Αλλαγή δεδομένων σε ότι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου

Η βιομηχανία θεάματος ταινιών για ενήλικους είναι μια από τις επικερδείς στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες σάιτ που μπορεί να μπει κάποιος για να παρακολουθήσει μια ταινία τέτοιου περιεχομένου. Ωστόσο όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αυτά τα βίντεο απευθύνονται σε ενήλικες. Όταν ένας χρήστης μπει σε αυτά τα σάιτ δεν του ζητάει κανείς μια τέτοια πιστοποίηση. Ακόμα και αν το κάνει, είναι για τα μάτια του κόσμου και αν κάποιος δηλώσει ότι είναι πάνω από 18 τότε μπορεί να μπει κανονικά.

Αρκετές χώρες στην Ευρώπη θέλουν να πάρουν τα μέτρα τους σχετικά με αυτό το θέμα. Μάλιστα η αρχή θα γίνει άμεσα από την Μεγάλη Βρετανία, με πολλές χώρες να τη χρησιμοποιούν ως… πιλότο, τόσο για τις αντιδράσεις, όσο και για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα πάρει, ώστε να ακολουθήσουν και αυτές.

Τι πρόκειται να αλλάξει

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το 2020 οι Βρετανοί δε θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε περιεχόμενο ενηλίκων, αν δεν αποδεικνύουν ότι είναι ενήλικες. Θα καλούνται λοιπόν να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία «φορτώνοντας» σε μία ανάλογη φόρμα το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους εντός τεσσάρων εβδομάδων, από την ημέρα που θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση.

Αρκετές σελίδες που ζητούν ταυτοποίηση ηλικίας έχουν καθιερώσει το σύστημα «AgeID». Αυτό στο σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό τους. Η Βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε sites πορνογραφικού περιεχομένου τα οποία σήμερα είναι εντελώς ελεύθερα και μάλιστα με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.

Την ίδια ώρα οι Βρετανοί πιστεύουν πως θα μπορέσουν να δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα και στην παιδική πορνογραφία. Ωστόσο αυτός ο Νόμος δεν είναι νέος. Ψηφίστηκε το 2017 και μέχρι σήμερα πήρε πάρα πολλές αναβολές. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Απρίλιος του 2020 θα είναι η τελική ημερομηνία εφαρμογής του.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours