10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν τα ξαναβρεις με τον πρώην σου

10 (καθόλου προφανή) σημάδια ότι είσαι σε μια τοξική σχέση

Μιλώντας εκ πείρας και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει να επανασυνδέεσαι με τον πρώην σύντροφό σου, θα έλεγα πως στην αρχή μοιάζει σαν την καλύτερη ιδέα που είχες ποτέ. Όμως, οφείλεις να το σκεφτείς διεξοδικά γιατί ενδέχεται η σχέση σας να καταλήξει στο ίδιο ακριβώς σημείο. Από την άλλη, αν έχεις λύσει μέσα σου κάποια πράγματα του παρελθόντος και γνωρίζεις καλά τα κίνητρα και τις συνέπειες της πράξης σου αυτής, τότε υπάρχει πιθανότητα η απόφασή σου να στεφθεί από επιτυχία. Πριν, λοιπόν, φλερτάρεις με την ιδέα της επανασύνδεσης, κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις και απάντησε με ειλικρίνεια.

Γιατί χώρισες;

Είναι η πιο βασική ερώτηση που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου. Πήγαινε πίσω και αναζήτησε ποιος ήταν ο λόγος που σας έφερε στο σημείο αυτό. Αν το γνωρίζεις και πιστεύεις ότι αυτή τη φορά δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, τότε μόλις απέκτησες το πρώτο πράσινο φως προς την αναζήτηση της απάντησής σου.

Τι συνέβαινε εκείνη την περίοδο;

Πρέπει να θυμηθείς το τι συνέβαινε την περίοδο που αποφασίσατε να χωρίσετε. Μήπως υπήρχε κάτι άλλο που σε απασχολούσε, είχες άγχος για τη δουλειά, το ίδιο συνέβαινε και με τον σύντροφό σου; Μήπως αυτό κατέληξε να βγει και στη σχέση και σας οδήγησε στον χωρισμό; Ζύγισε τους παράγοντες και δες αν η αιτία ήταν εξωτερικού τύπου.

Αν όντως υπήρχε πρόβλημα, το έχεις ξεπεράσει;

Αν εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζες κάποιο πρόβληματα ψυχικής υγείας, έκανες κάτι για να το ξεπεράσεις; Αν για παράδειγμα η αιτία χωρισμού ήταν η υπερβολική ζήλεια σου, προσπάθησες να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να μην τεθεί τέτοιο ζήτημα σε καμία άλλη σχέση σου; Αν τελικά είσαι στο ίδιο σημείο που βρισκόσουν πριν τον χωρισμό, τότε τα νέα δεν θα είναι πολύ καλά σε ό,τι αφορά την επιλογή της επανασύνδεσης.

Ποιος είναι ο σκοπός σου για το μέλλον;

Σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια; Ψάχνεις κάτι χαλαρό; Είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σου καριέρα; Σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι, σκέψου τι ήταν αυτό που σας έκανε να χωρίσετε κι αν είχε σχέση με τις δικές σου βλέψεις για το μέλλον.

Περάσατε αρκετό χρόνο χώρια;

Όπως βλέπουμε από την περίπτωση της Jennifer Lopez και του Ben Affleck τα 17 χρόνια ήταν αρκετά για να επαναπροσδιορίσουν το ποιοι είναι και το τι θέλουν. Φυσικά, δεν χρειάζεται να περάσει μια ζωή για να είσαι σίγουρη πως είσαι έτοιμη για το συγκεκριμένο βήμα. Από την άλλη, καλό είναι να έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα, μέσα στο οποίο να έχετε βρει και οι δύο τους εαυτούς σας αλλά και επίσης να έχετε απομακρυνθεί από το γεγονός, ώστε να βλέπετε τα πράγματα πιο καθαρά.

Παίρνετε και οι δύο την ευθύνη για το τέλος της σχέσης;

Αν σκέφτεσαι να γράψεις ένα γράμμα 18 σελίδων μπρος και πίσω στον πρώην σου για να τον αναγκάσεις να παραδεχθεί πως εκείνος έφταιγε για τον χωρισμό σας και να πάρει ολόκληρη την ευθύνη πάνω του, όπως έκανε η Rachel στον Ross από τη σειρά “Friends”, θα σου συνιστούσα να μην το κάνεις. Γιατί σε μία σχέση δεν φταίει μόνο ένας. Και οι δύο κάνατε λάθη κι αν δεν μπορείτε να το αναγνωρίσετε, καλύτερα να μην τα ξαναβρείτε.

Τι θέλετε από αυτή την σχέση;

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε κάθε σχέση, συνεπώς πρέπει να επικοινωνήσετε στο άλλο σας μισό τι είναι αυτό που θέλετε και οι δυο. Δεν μπορεί ο άλλος να διαβάζει τις σκέψεις σου, όσο κι αν θα ευχόμασταν να συνέβαινε. Οφείλετε να μιλάτε μεταξύ σας για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, καθώς στους περισσότερους χωρισμούς η έλλειψη επικοινωνίας αποτελεί τη νο1 αιτία.

Έχεις αλλάξει;

Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήξερε. Θα τον ενδιέφερε λοιπόν να είστε ξανά μαζί όπως είσαι τώρα, χωρίς να κρατάει τις αναμνήσεις της προηγούμενης σχέσης και του παλαιότερου εαυτού σου;

Είσαι διατεθειμένη να δώσεις χρόνο στη σχέση;

Μην ξεχνάς πως μπορεί να γνωρίζεστε πολύ καλά, όμως αυτή είναι μια νέα ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τα πράγματα και να γνωριστείτε ξανά από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προχωρήσετε τη σχέση αργά, χωρίς να βιαστείτε να επιστρέψετε στις προηγούμενες τακτικές. Ξεκινήστε από το φλερτ και τα ραντεβού που σου αφήνουν στην κοιλιά την αίσθηση πως υπάρχουν μεσα σου πεταλούδες που πετούν.

Θα είσαι εντάξει αν η σχέση δε λειτουργήσει (ξανά);

Μπορεί τώρα να αναρωτιέσαι και να θέτεις όλες αυτές τις ερωτήσεις, όμως καλώς ή κακώς μπορεί η περιέργεια να σε οδηγήσει στο να το ξαναπροσπαθήσεις. Είσαι έτοιμη όμως να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες σε περίπτωση που τελικά η σχέση δεν ευδοκιμήσει; Έχεις το ψυχικό σθένος να ξαναπεράσεις έναν χωρισμό με τον ίδιο άνθρωπο; Αν πιστεύεις πως κάτι τέτοιο μπορεί να σε διαλύσει, ίσως χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο ή απλά πρέπει να βγάλεις την τρελή αυτή ιδέα από το μυαλό σου.

Δεν είναι απίθανο δύο άνθρωποι να ήταν ιδανικοί μαζί στο παρελθόν, όμως το timing να μην ήταν το σωστό και να αναγκάστηκαν να χωρίσουν. Πάρε παράδειγμα τους Bennifer, που ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το ερώτημα είναι, είσαι έτοιμη να ξαναδεσμευτείς με τον πρώην σου;

Πηγή: madamefigaro.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours