Τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια του σεξ

Χρήση προφυλακτικού με λάθος τρόπο

Τα προφυλακτικά συμβάλλουν στην προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την εγκυμοσύνη, αλλά μόνο αν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να μπαίνουν μόνο σε διεγερμένο πέος και μετά την ολοκλήρωση του σεξ, να κρατάται από τη βάση του και να απομακρύνεται από αυτό.

Χρήση ληγμένων προφυλακτικών

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς να ελέγχει την ημερομηνία λήξης. Αν ένα προφυλακτικό είναι στεγνό, κολλώδες ή σκληρό όταν το βγάζει, πρέπει να το πετάξει και να χρησιμοποιήσει ένα καινούργιο.

Σεξ χωρίς προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της περιόδου

Η εγκυμοσύνη είναι πιο συχνή όταν η ωοθήκη απελευθερώνει ένα ωάριο (ωορρηξία). Αυτό συμβαίνει περίπου στη μέση του κύκλου, όπου η γυναίκα είναι πιο γόνιμη κατά τη διάρκεια αυτών των 5-7 ημερών, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας της ωορρηξίας και 3-5 ημέρες πριν. Εάν έχει μικρότερο κύκλο και κάνει σεξ προς το τέλος της περιόδου της, μπορεί να μείνει έγκυος 4-5 ημέρες αργότερα.

Σεξ χωρίς προφυλάξεις την πρώτη φορά

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να μείνουν οι γυναίκες έγκυες την πρώτη φορά που κάνουν σεξ. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάθε φορά που το σπέρμα βρίσκεται μέσα ή κοντά στον κόλπο ή το αιδοίο (το άνοιγμα του κόλπου), υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η εγκυμοσύνη είναι να μην κάνει κάποιος καθόλου σεξ. Αλλά αν κάνει πρέπει να χρησιμοποιεί προφυλακτικά ή κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης.

Το “τράβηγμα” ως αντισύλληψη

Ονομάζεται επίσης μέθοδος απόσυρσης και ο στόχος είναι να βγάλει ο άντρας το πέος από τον κόλπο πριν κορυφώσει ή εκσπερματώσετε. Είναι όμως επικίνδυνη για μερικούς λόγους. Χρειάζεται αυτοέλεγχος για να αποτραβηχτεί εγκαίρως. Και το σπέρμα μπορεί ακόμα να εισέλθει στον κόλπο μέσω του υγρού που βγαίνει από το πέος πριν εκσπερματώσει. Δεν υπάρχει επίσης καμία προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Δεν χρησιμοποιούνται προφυλακτικά επειδή δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα

Μπορεί κάποιος να μην έχει κανένα σύμπτωμα και παρόλα αυτά να έχει ΣΜΝ ή αντίστοιχα και ο σύντροφός του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μολύνουν ο ένας τον άλλον. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ και να εξετάζονται τακτικά για ΣΜΝ.

Το ντους σταματά την εγκυμοσύνη

Το ντουζ ή ο καθαρισμός του κόλπου με νερό ή ειδικό διάλυμα, δεν προστατεύει από εγκυμοσύνη ή ΣΜΝ. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εξαπλώσει μια λοίμωξη σε άλλα μέρη του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως η μήτρα και οι σάλπιγγες. Ο κόλπος καθαρίζεται από μόνος του.
Πηγή

About Post Author