ΣΧΕΣΕΙΣ

Σεξ Σύντροφοι: Τι κάνετε μετά το σεξ έχει ζωτική σημασία για τη σχέση

Σεξ Σύντροφοι: Το σεξ είναι, αναμφίβολα, μια σημαντική πτυχή των ερωτικών σχέσεων, και ενώ η φυσική σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά στην ανάπτυξη και την εδραίωση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των συντρόφων, έρευνες υποστηρίζουν ότι, αυτή η ώθηση δεν προέρχεται από την ίδια τη φυσική πράξη, όσο από το τι η σεξουαλική συνάντηση εκφράζει.

Το σεξ είναι, αναμφίβολα, μια σημαντική πτυχή των ερωτικών σχέσεων, και ενώ η φυσική σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά στην ανάπτυξη και την εδραίωση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των συντρόφων, έρευνες υποστηρίζουν ότι, αυτή η ώθηση δεν προέρχεται από την ίδια τη φυσική πράξη, όσο από το τι η σεξουαλική συνάντηση εκφράζει.


Ο χρόνος που έπεται του σεξ έχει επίσης ζωτική σημασία στη σχέση του ζευγαριού. Η επικοινωνία και το μοίρασμα μεταξύ των μερών μετά τη σεξουαλική πράξη, δύναται να παράσχει στους ερωτικούς συντρόφους αίσθημα αυξημένης σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ είναι δυνατό να ωθήσει τους συντρόφους να αισθάνονται καλύτερα ο ένας για τον άλλον για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες μετά τη συνεύρεση.

Ενώ πολλοί σύντροφοι ανησυχούν για το πώς η σεξουαλική συνάντηση επηρεάζει την ποιότητα της σχέσης και προβληματίζονται ως προς τη συχνότητα με την οποία κάνουν έρωτα – αναζητώντας τους λόγους που δεν κάνουν τόσο συχνά σεξ – είναι γνωστό πως η μείωση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού αποτελεί μάλλον αντανάκλαση άλλων προβλημάτων στη σχέση, παρά αιτία.

Οι ειδικοί που ερευνούν το σεξ στις σχέσεις αναφέρουν πως κλειδιά για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι: η δυνατότητά των συντρόφων να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η ειλικρινής επικοινωνία των σεξουαλικών τους επιθυμιών και αναγκών, η ενσυναίσθηση της ευαλωτότητας τόσο των ιδίων όσο και του ερωτικού συντρόφου, καθώς και η διάθεσή τους να παραμένουν ανοικτοί και πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα μαζί.

Τα παντρεμένα ζευγάρια αναφέρουν ότι κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 58 φορές το χρόνο, και συχνά οι σύντροφοι αναρωτιούνται αν αυτό είναι λίγο ή πολύ ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ερωτική τους διάθεση και ενέργεια μέσα στη σχέση. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες ειδικών, η συχνότητα με την οποία οι ερωτικοί σύντροφοι συναντούνται δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα στη ζωή των ζευγαριών. Αυτό, εφόσον, οι σύντροφοι βρίσκουν τις σχέσεις τους ικανοποιητικές και, ενόσω, οι ίδιοι πιστεύουν ότι κάνουν αρκετό σεξ.

Πηγή:healthweb.gr

Comment here

shares