Aυτή η 36χρονη Kινέζα είναι η πέτρα του σκανδάλου για το διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς και της γυναίκας του

Μια Κινέζα μεταφράστρια βρέθηκε στη δίνη  του κυκλώνα για το διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς και της γυναίκας του Μελίντας. 

Μετά την κοινή τους ανακοίνωση για το τέλος του γάμου τους, έχει ξεσπάσει όργιο φημών για τα αίτια αυτού του χωρισμού. Αφήνοντας στην άκρη το μοίρασμα της περιουσίας που υπερβαίνει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουμε διαβάσει ως τώρα για τον ειδικό όρο που είχε στο προγαμιαίο συμβόλαιο ο Μπιλ Γκέιτς να περνάει ένα σαββατοκύριακο με την πρώην του, αλλά κυρίως ακούσαμε για την ύπαρξη μιας άλλης γυναίκας.

Αυτή η αοριστολογία συγκεκριμενοποιήθηκε στο πρόσωπο της Ζε Γουάνγκ, μιας Κινέζας μεταφράστριας που βρίσκεται στη δούλεψη του ζεύγους Γκέιτς για το Gates Foundation.

Πτυχιούχος στα οικονομικά, αεροσυνοδός, πιλότος και μεταφράστρια
Η Γουάνγκ ήρθε στην Αμερική από την πόλη Γκουάνγκτζου στις αρχές της χιλιετίας και από το 2006 ως το 2008 είχε δικό της εστιατόριο στη Γιούτα. Στη συνέχεια, πήρε το πτυχίο της στα οικονομικά από το Brigham Young University και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στη Μετάφραση Συνεδρίων στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών του Μοντερέι. Γνωρίζοντας άπταιστα αγγλικά, μανδαρίνικα (η επίσημη γλώσσα της Κίνας με 1.17 δισ. να την έχουν ως μητρική) και καντονέζικα (80 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν ως μητρική), δούλεψε από το 2012 σε αρκετά συνέδρια TEDx, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ως αεροσυνοδός. Μάλιστα, κατάφερε να πάρει και πτυχίο πιλότου.

Η συνεργασία της με το Gates Foundation είναι μερικής απασχόλησης και οι φήμες ανέφεραν ότι η σχέση της με τον Μπιλ Γκέιτς ήταν παραπάνω από επαγγελματική. Η 36χρονη μεταφράστρια έσπευσε με ανάρτηση της στα μανδαρίνικα να απαντήσει σε όσους την παρουσίασαν ως τρίτο πρόσωπο στον γάμο των Γκέιτς.
«Πίστευα ότι αυτές οι φήμες θα σταματούσαν γρήγορα, καθώς ήταν αβάσιμες, όμως το πράγμα έγινε πολύ γρήγορα τόσο τρελό. Ευχαριστώ για την ανησυχία σας το τελευταίο 24ωρο και για τα μηνύματα που με βοήθησαν να καταρρίψω αυτές τις φήμες».

Η είδηση του χωρισμού του Μπιλ Γκέιτς από τη σύζυγό του Μελίντα μετά από 27 χρόνια γάμου έχει προκαλέσει σοκ στη διεθνή κοινότητα και όλοι ψάχνουν να βρουν τον λόγο που τους οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Ζε «Σίλι» Γουάνγκ Archives - Η Βραδυνή

Μεταξύ των θεωριών είναι και το ενδεχόμενο ενός τρίτου προσώπου. Στην προκειμένη περίπτωση, έχει ακουστεί το όνομα της 36χρονης Ζε «Σέλι» Γουάνγκ, μιας Κινέζας διερμηνέως, η οποία αναγκάστηκε να αρνηθεί τις διαδικτυακές και ανυπόστατες φήμες.

Η 36χρονη έκανε χθες μία ανάρτηση στο Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, αρνούμενη τις «αβάσιμες φήμες» πως είχε σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς.

«Αρχικά πίστευα ότι η φήμη θα διαλυόταν καθώς προέρχεται από αβάσιμες πηγές, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο τρελή», έγραψε στα κινεζικά.

«Σας ευχαριστώ για την ανησυχία σας τις τελευταίες 24 ώρες μέσω προσωπικών μηνυμάτων αλλά και τους φίλους που με βοήθησαν να διαλύσω τις φήμες αυτές».

Η Γουάνγκ, η οποία ζει στο Σιάτλ και είναι άγαμη, είναι επιτυχημένη επαγγελματίας μεταφράστρια που έχει εργαστεί για το Yale School of Management και το Harvard Business School, καθώς και για το Ίδρυμα Gates.

Ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε τον χωρισμό του σε κοινή δήλωση με τη Μελίντα τη Δευτέρα, αλλά η έλλειψη εξήγησης του ζευγαριού για τον λόγο του χωρισμού οδήγησε σε ανεξέλεγκτες εικασίες.

Το όνομα της Γουάνγκ έχει γίνει δημοφιλές στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Κίνας, καθώς την συνδέουν με τον Μπίλ Γκέιτ

Την ίδια ώρα, δεν είναι σαφές τι οδήγησε τη Γουάνγκ να γίνει στόχος φημών, εκτός από φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο για τις μεταφραστικές της δουλειές για το Ίδρυμα Gates, αλλά η συγκεκριμένη φήμη εξαπλώθηκε ραγδαία στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Λι Ντονγκλέι, η οποία είναι φίλη με τη Γουάνγκ, σοκαρίστηκε από τις φήμες και μίλησε προς υπεράσπισή της σε μια ανάρτηση σε ένα μπλογκ. «Είναι πρώην συνάδελφός μου, ένα πολύ καλό κορίτσι και ένα άτομο που θαυμάζω. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε ποτέ να εμπλακεί στον γάμο άλλων ανθρώπων», έγραψε. «Νομίζω ότι η Γουάνγκ Ζε δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τη Λι, η Γουάνγκ μεγάλωσε στην κινεζική πόλη Γουανγκζού και αργότερα μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 2006 έως το 2008 ήταν ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στο Πρόβο της Γιούτα, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn που έκτοτε έχει διαγραφεί.

Οι σπουδές της Γουάνγκ

Η Γουάνγκ φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Brigham Young και έλαβε πτυχίο στα οικονομικά το 2007. Μιλώντας άπταιστα κινεζικά, καντονέζικα και αγγλικά, συνέχισε τις σπουδές της στη διερμηνεία συνεδρίων στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Monterey και αργότερα δούλεψε ως διερμηνέας για το ινστιτούτο τον Σεπτέμβριο του 2012.

Όσο ήταν στο Ινστιτούτο Monterey, εργάστηκε σε διάφορες εκδηλώσεις για συνέδρια TED και αργότερα συνέχισε στην επίβλεψη μιας ομάδας διερμηνέων. Η δουλειά της για το Ίδρυμα Γκέιτς φαίνεται πως ήταν ανεξάρτητη.

Η Γουάνγκ εκτός από διερμηνέας και μεταφράστρια, εργάστηκε και ως αεροσυνοδός
Εκτός από την καριέρα της ως διερμηνέως, η Γουάνγκ εργάστηκε επίσης ως αεροσυνοδός για την Delta Airlines, σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις της στα social media.

Πριν από την πανδημία, εργαζόταν σε πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαγκάης. Σύμφωνα με τη φίλη της, η Γουάνγκ έκανε επίσης μαθήματα για να αποκτήσει άδεια πιλότου πριν από δύο χρόνια.

«Υποθέτω ότι κάποιοι άνθρωποι στήνουν κουτσομπολιά για το “ο Γκέιτς απάτησε τη γυναίκα του με μία όμορφη Κινέζα” μόνο και μόνο επειδή είδαν φωτογραφίες του έργου της Γουάνγκ Ζε στο Ίδρυμα Gates και είδαν πως ήταν μια όμορφη Κινέζα και ανύπαντρη», έγραψε η Λι στην ανάρτησή της.

«Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη συκοφάντηση ενός αθώου κοριτσιού και της οικογένειάς της από τέτοιες φήμες», πρόσθεσε.

Άγνωστο τι οδήγησε στην υπόθεση πως είναι η αιτία του χωρισμού των Γκέιτς
Τι ακριβώς προκάλεσε το διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς παραμένει ασαφές.

Η Μελίντα είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη διστακτικότητα του Μπιλ να παντρευτεί και είχε περιγράψει επίσης μια ασυνήθιστη «συμφωνία» που είχαν κάνει, σύμφωνα με την οποία ο ιδρυτής της Microsoft μπορούσε να περνά ένα Σαββατοκύριακο κάθε χρόνο με την πρώην σύντροφό του.

Στην αίτησή της για το διαζύγιο, η Μελίντα λέει ότι δεν θα χρειαστεί συζυγική υποστήριξη, δηλαδή δεν θα ζητήσει διατροφή από τον Μπιλ, αλλά πιθανόν να έχει ήδη επιτευχθεί μια ιδιωτική διαπραγμάτευση σχετικά με το μοίρασμα της περιουσίας.

Οι δικηγόροι του ζευγαριού σοκαρίστηκαν με το γεγονός ότι δεν είχαν κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο, δεδομένου ότι ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 31 ετών το 1987, τη χρονιά που γνώρισε τη Μελίντα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours