Οταν ο Γκόρντον Ράμσεϊ έκανε έξαλλο ιταλό σεφ λέγοντάς του ότι η ελληνική είναι καλύτερη από την ιταλική κουζίνα

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να κάνει άνω ποταμών τον διάσημο ιταλό σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο ο Γκόρντον Ράμσεϊ όταν βρέθηκαν σε γιοτ να αρμενίζουν στις ελληνικές θάλασσες απολαμβάνοντας σαμπάνια και και να κάνουν γευσιγνωστικές συζητήσεις για λογαριασμό του ιταλικού καναλιού ITV.

«Να σου μιλήσω ειλικρινά; Θεωρώ ότι η ελληνική είναι καλύτερη από την ιταλική κουζίνα», είπε ο βρετανός σεφ και τηλεοπτικός σταρ στο ιταλό συνάδελφό του, κάνοντάς τον έξαλλο. Για την ακρίβεια παρ′ ολίγον να του πέσει η δροσερή σαμπάνια από τα χέρια. «Μιλάς σοβαρά;», του είπε φανερά ενοχλημένος ο τελευταίος ζητώντας να βρει υποστήριξη από τον τρίτο της παρέας, έναν γάλλο σεφ που επίσης απολάμβανε αμέριμνος τον ήλιο και την θάλασσα. «Πες κάτι…», του ζήτησε επιτακτικά.

Εις μάτην, όμως. Κι ο γάλλος με την μεριά της ελληνικής κουζίνας ήταν. «Ας πάρουμε για παράδειγμα την Κρήτη», είπε. «Οι άνθρωποι ζουν μέχρι τα 100 τους χρόνια, κι αυτό έχει να κάνει με το φαγητό και το κλίμα», εξήγησε.

«Η ιταλική διατροφή είναι μια από τις διασημότερες του κόσμου», τόλμησε να ψελλίσει ο Ιταλός. Οι Ιταλοί ζουν πολλά – πολλά χρόνια…», συμπλήρωσε για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση του Ράμσεϊ. «Ζουν περισσότερο εδώ στην Ελλάδα!»

Πηγή:huffingtonpost.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours