Καναδάς: Συνελήφθη ο “Τζέφρι Επστάιν” της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ – Τα “πάρτι περιποίησης” στις Μπαχάμες

Ο Πίτερ Νάιγκαρντ, φίλος του πρίγκιπα Άντριου, κατηγορείται για trafficking και σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες έφηβες κοπέλες και γυναίκες.

Ο μεγιστάνας της μόδας και φίλος του Πρίγκιπα Άντριου, Πίτερ Νάιγκαρντ, συνελήφθη στον Καναδά με την κατηγορία του trafficking αλλά και της σεξουαλικής επίθεσης σε δεκάδες έφηβες κοπέλες και γυναίκες.

Photo by Scotty Beams on September 09, 2020. Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, κείμενο.

Στις αρχές του 2020 οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του Νάιγκαρντ στο Μανχάταν. Το FBI έψαξε τα γραφεία της Times Square του σχεδιαστή, δύο εβδομάδες μετά την αγωγή που κατέθεσαν10 γυναίκες κατηγορώντας τον ότι δελεάζει νέες και φτωχές γυναίκες στο κτήμα του στις Μπαχάμες με μετρητά και υποσχέσεις ευκαιριών για να γίνουν μοντέλα.

Αρκετές από τις γυναίικες δήλωσαν ότι ήταν 14 ή 15 ετών όταν ο Νάιγκαρντ, αποκαλούμενος από ξένα ΜΜΕ και “Τζέφρι Επστάιν της μόδας”, τους έδωσε αλκοόλ ή ναρκωτικά και στη συνέχεια τις βίασε.

Πενήντα επτά γυναίκες – συμπεριλαμβανομένων 18 απο τον Καναδά- προχώρησαν στην αγωγή, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Νάιγκαρντ χρησιμοποιουσε βία, εκφοβισμό, δωροδοκία και υπαλλήλους της εταιρείας για να δελεάσει τα θύματα του ώστε να αποφύγει την ευθύνη εδώ και δεκαετίες.

Ο ίδιος αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς και κάνει λόγο για συνωμοσία που προκλήθηκε από διαμάχη με τον δισεκατομμυριούχο γείτονά του στις Μπαχάμες.

Η Nygård International ξεκίνησε στο Winnipeg ως κατασκευαστής αθλητικών ειδών. Η ιστοσελίδα της αναφέρει ότι το τμήμα λιανικής διαθέτει περισσότερα από 170 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική.

Καναδάς: Συνελήφθη ο "Τζέφρι Επστάιν" της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ - Τα "πάρτι περιποίησης" στις Μπαχάμες

Τα “πάρτι περιποίησης”

Η αγωγή αναφέρει ότι ο Νάιγκαρντ χρησιμοποίησε την εταιρεία του για δωροδοκία αξιωματούχων στις Μπαχάμες και για “σημαντική επιρροή στη βιομηχανία της μόδας” για την πρόσληψη “θυμάτων” στις Μπαχάμες, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Έφοδος του FBI στα γραφεία του μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ –  Newsbeast

Αναφέρεται ότι έδινε στις νέες γυναίκες ναρκωτικά και αλκοόλ κατά τη διάρκεια των “πάρτι περιποίησης” και τηρούσε μια βάση δεδομένων σε έναν εταιρικό διακομιστή που περιέχει τα ονόματα χιλιάδων πιθανών θυμάτων.

Από τα θύματα είχαν πάρει τα διαβατήριά τους από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν στις Μπαχάμες, τονίζεται στην αγωγή, προσθέτοντας ότι ο σχεδιαστής “ανέμενε μια σεξουαλική πράξη πριν να είναι πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει οποιοδήποτε άτομο” από το κτήμα του.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours