Το μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα είναι μια συνταγή χωρίς σοκολάτα η οποία θα σας δροσίσει και θα σας γλυκάνει.

Για το γλυκό θα χρειαστείτε:

1 1/3 φλ. ‏γάλα
96 γρ. ‏κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια
1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
3 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
1 κγ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
340 γρ. ‏μπισκότα πτιμπερ
4 ‏μπανάνες ψιλοκομμένες
2 κγ. ‏ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γάλα, την κρέμα στιγμής και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατέψτε με σύρμα πολύ καλά ώστε να διαλυθούν τα γρομπαλάκια και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 λεπτά ή μέχρι να «δέσει».

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια ώσπου να γίνει σαντιγί για 2-3 λεπτά.

Κρατήστε το μισό μείγμα και ενσωματώστε το άλλο μισό στο μπολ με την κρέμα στιγμής.

Παίρνετε μια μεγάλη πιατέλα και την καλύπτετε με μπισκότα.
Απλώνετε πάνω τους το 1/3 από το μείγμα της κρέμας στιγμής. Συνεχίζετε με 1 στρώση από μπισκότα.

Στο σημείο αυτό απλώνετε 1 ομοιόμορφη στρώση από ψιλοκομμένη μπανάνα.

Συνεχίστε να δημιουργείτε στρώσεις κρέμας,μπισκότων, μπανάνας μέχρι να φτάσετε λίγο πριν το τέλος της πιατέλας. Φροντίστε η τελευταία στρώση να είναι κρέμα.

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις για 3 ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Τέλος, γλυκίζετε την υπόλοιπη σαντιγί. Προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε ώστε να ενωθεί με την σαντιγί.

Λίγο πριν σερβίρετε την απλώνετε στο γλυκό σας και πασπαλίζετε με χοντροτριμένο μπισκότο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours