Τυρόπιτα στο πι και φι χωρίς φύλλο: Η συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά

Η τυρόπιτα είναι μία από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες πίτες. Φτιάξε μόνος σου την πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κόπο. Μία συνταγή που όλοι θα λατρέψουν και θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξουμε κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα και κεφαλογραβιέρα.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 300ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 500γρ. τυριά διάφορα (φέτα, κασέρι, ανθότυρο), τριμμένα ή θρυμματισμένα
  • 260γρ. Φαρίνα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τυρόπιτα στο πι και φι χωρίς φύλλο: Η συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
  • Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr