Ο γνωστός σεφ και συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας μια ιδιαίτερη συνταγή από την Άπω Ανατολή. Ακούγεται δύσκολο εγχείρημα, αλλά μπορεί να γίνει πανεύκολο αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

Tώρα που τα εστιατόρια είναι κλειστά λόγω καραντίνας είναι ευκαιρία να εξασκηθούμε στην κουζίνα του σπιτιού μας και να δοκιμάσουμε να εκτελέσουμε συνταγές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το σκεφτόμασταν καν. Αν ακολουθήσουμε, όμως, πιστά τις συνταγές που προσφέρουν στο Andro, γνωστοί σεφ, τότε μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα.

Ο Τάσος Αντωνίου μάς δίνει τη δική του ταϊλανδέζικη συνταγή για να φτιάξουμε Pad Thai. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά μια δοκιμή θα σας πείσει για το αντίθετο.

Υλικά

150 γρ. noodles ρυζιού

1 κ.σ. fish sauce

1 κ.γλ. πάστα ταμάρινδου

1/2 κ.γλ.ζάχαρη

200 ml ζεστό νερό

1 κ.σ. ηλιέλαιο

250 γρ. στήθος κοτόπουλο

50 γρ. μανιτάρια

50 γρ. baby καλαμπόκι

1 κ.σ. ταϋλανδέζικη πάστα κάρι

50 γρ. φύτρες φασολιού

50 γρ. φιστίκια αράπικα χοντροσπασμένα

50 γρ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 lime

Εκτέλεση

– Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα noodles σε ζεστό νερό για 5 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

– Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με βάση τη fish sauce: Αναμειγνύουμε τη fish sauce με την πάστα ταμάρινδου, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Θέλουμε να λιώσει η πάστα ταμάρινδου και να έχουμε ένα σχετικά ομοιογενές υγρό μείγμα.

– Σε wok σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το baby καλαμπόκι και 1/2 κ.σ. πάστα κάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, χωρίς όμως να σκληρύνει. Μεταφέρουμε σε πιάτο.

– Βάζουμε τα noodles στο wok μαζί με το μείγμα fish sauce και την υπόλοιπη πάστα κάρι. Ανακατεύουμε καλά. Όταν τα noodles μαλακώσουν και απορροφήσουν το περισσότερο υγρό, επαναφέρουμε στο σκεύος το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τις φύτρες φασολιού. Ανακατεύουμε. Σπρώχνουμε τα υλικά στην άκρη του wok και σπάμε στην άδεια επιφάνεια το αυγό. Ανακατεύουμε συνεχώς το αυγό με τη σπάτουλα εν είδει στραπατσάδας, και αναμειγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, να μαγειρευτεί πλήρως.

– Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με κόλιανδρο, επιπλέον ζάχαρη, φιστίκια και φρεσκοστυμμένο lime.

O Τάσος Αντωνίου είναι αυτοδίδακτος σεφ, συγγραφέας και δημιουργός του website www.mamapeinao.gr. Έχει γράψει το βιβλίο μαγειρικής “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το βιβλίο έχει λάβει το διεθνές βραβείο Gourmand. Έχει συνεργαστεί με ελληνικά έντυπα (InStyle, Εφημερίδα Το Βήμα κ.α.) και έχει παρουσιάσει τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα τη μαγειρική (Mega, Alpha). Επίσης, κάθε εβδομάδα μοιράζεται τις αγαπημένες του συνταγές στο κανάλι του Mama Peinao TV στο YouTube.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours