«Υπάρχουν blogs που θαυμάζω και όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω σαν κι αυτά»,  λέει το μικροσκοπικό «Food for thought».

Ο θαυμασμός πηγάζει  τόσο από τις επιλογές τους, όσο και απ΄ τις γνώσεις, τις τεχνικές που εφαρμόζουν και φυσικά τις καθηλωτικές φωτογραφίες τους.

Κυρίως με εντυπωσιάζουν τα  blogs του εξωτερικού, που είναι και οι leader άλλωστε. Κάθε τι καινούριο εφαρμόζεται πρώτα έξω και μετά, πολύ μετά, στην Ψωροκώσταινα.

Ωστόσο υπάρχουν και χαρισματικοί  Έλληνες που διατηρούν ιστότοπους στους οποίους όχι απλά είμαι αναγνώστης αλλά πραγματική οπαδός.  Ξέρω πως ότι «ανεβαίνει» εκεί, είναι εγγύηση.

Μια κοπέλα, η Μάγδα,  που ζει στην Ολλανδία, με έχει κάνει να ερωτευτώ την μικρή εκπατρισμένη κουζίνα της (My Little Expat Kitchen in Greek).

Αρχικά με τράβηξαν οι φωτογραφίες της. Η απλότητα με την οποία φωτογραφίζει είναι αφοπλιστική, χωρίς κραυγαλέo food styling, χωρίς περιττά πράγματα πάνω στο τραπέζι της.

Το minimal στο maximum!!!!

Θαρρείς πως τα «κλικ» βγαίνουν αβίαστα από τη μηχανή. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες της, αν δεν ήξερα τι κόπος απαιτείται, θα  πίστευα  πως είναι παιχνιδάκι να τραβηχτούν και πως δεν παίρνει  πάνω από 3 λεπτά το όλον. Πιστεύω ακράδαντα πως και πλακάκι να φωτογραφίσει… θα θέλεις να το φας!

Η απλότητα που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες της επεκτείνεται και στον γραπτό της λόγο. Γράφει απλά και κατανοητά, χωρίς φιοριτούρες και πλημμυρίζομαι  από αισθήματα ευφορίας όταν τη διαβάζω. Νιώθω  πως είμαι  μέρος της καθημερινότητάς της, πως συμμετέχω  στη ζωή της παρόλο που δεν την γνωρίζω καθόλου, παρά μόνο μονάχα μέσα από τις αναρτήσεις της.

Θα μπορούσα να πω κι άλλα, μα σταματάω εδώ γιατί θα θεωρηθεί πληρωμένη καταχώρηση η συγκεκριμένη ανάρτηση. Χαχαχαχα !!

 Από τη Μάγδα πολλές συνταγές  έχω ζηλέψει, πολλές  έχω λιγουρευτεί, πολλές  έχω ποθήσει για το blog μου, μα έφτιαξα μια και θεωρώ χρέος μου να την παρουσιάσω, αφού είναι κατ΄εμέ συγκλονιστική. Απλή μα αξεπέραστη!

Σάλτσα σοκολάτας που μόλις έρθει σε επαφή με το παγωτό γίνεται σκληρή κρούστα (κέλυφος), που σπάει με το χτύπημα του κουταλιού και όχι με το άγγιγμα της καρδιάς ενός μαρουλιού!

Επέλεξα να συνδυάσω τη σάλτσα αυτή, με παγωτό μόκα που το είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Με την πρώτη μπουκιά, πριν ακόμα το καταπιώ σκέφτηκα  τι καλά που έκανα!!!!! Αξεπέραστος συνδυασμός. Το παγωτό ήταν ελαφρύ, άγλυκο, χωρίς να σε λιγώνει στο ελάχιστο με μια αδιόρατη αίσθηση καφέ να αφήνει στο στόμα η κάθε μπουκιά και το ρούμι να αχνοφαίνεται κάπου στο βάθος! Όλα στο τοσο όσο!!!! Ήταν από τα καλύτερα παγωτά που έχω φτιάξει και ο συνδυασμός του με τη σάλτσα σοκολάτας το απογείωσε!

Απόλαυση στο maximum!
……Γελούν και τα μουστάκια μου!

 ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

Υλικά για το παγωτό μόκα: 

     1)      5 αυγά μέτρια κατά προτίμηση βιολογικά

     2)      10 γραμμάρια στιγμιαίος καφές που θα τον διαλύσουμε σε ένα μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ χλιαρό νερό

     3)      160 γραμμάρια ζάχαρη

     4)      60 γραμμάρια νερό

     5)      500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

     6)      40 γραμμάρια ρούμι (είναι ένα τελείως γεμάτο σφηνάκι)

Υλικά για την κρούστα σοκολάτας: 

     1)      200 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

     2)      100 γραμμάρια λάδι καρύδας  (θα το προμυθευτείτε σε μαγαζιά βιολογικών)

Μέθοδος:

Αρχικά φτιάχνουμε το παγωτό:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ τόσο ώστε να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Δεν θέλουμε να την κάνουμε σαντιγί. Σταματάμε το χτύπημα λίγο πριν πήξει τελείως δηλαδή.  Η μορφή της πρέπει να είναι σαν του γιαουρτιού. Ναι μεν αφράτη αλλά και ρευστή ταυτόχρονα. Να μην στέκεται δηλαδή σαν «σύννεφο» όπως η σαντιγί. Μόλις την χτυπήσουμε την τοποθετούμε σε μια γαβάθα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την ξαναχρειαστούμε.

Πλένουμε τον κάδο του μίξερ καλά, σπάμε τα αυγά  και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.  Κρατάμε τους κρόκους στην άκρη και βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε και την μαρέγκα σε μια γαβάθα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.

Πλένουμε πάλι τον κάδο του μίξερ και αυτή τη φορά ρίχνουμε μέσα τους κρόκους. Τους αφήνουμε να περιμένουν.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 60 γραμμάρια νερό και την ζάχαρη. Ανάβουμε το μάτι να βράσει το σιρόπι και το κρατάμε πάνω στη φωτιά 2 λεπτά μόνο από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία και χτυπάμε καλά τους κρόκους στη μεσαία ταχύτητα. Ταυτόχρονα και χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα, ρίχνουμε το καυτό σιρόπι μέσα, με τόσο σιγανή ροή σαν κλωστή! Αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς αν πέσει πολυ απότομα μεγάλη ποσότητα σιροπιού στο αυγό, το αυγό θα ψηθεί και θα καταστραφεί η συνταγή. Αντίθετα, αν γίνει με το σωστό τρόπο όπως είπαμε, τα αυγά θα παστεριωθούν και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων.

Μόλις πέσει όλο το σιρόπι στο αυγό και με το μίξερ να είναι σε συνεχή λειτουργία, θα δούμε ότι το μίγμα που υπάρχει στον κάδο έχει αφρατέψει πολύ και έχει ασπρίσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα και σταματάμε το μίξερ.

Μόλις σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε  τον διαλυμένο καφέ στο  ένα φλιτζανάκι νερό και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε στο μίγμα την χτυπημένη σαν γιαούρτι κρέμα γάλακτος και αυτή τη φορά ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη σπάτουλα ώστε να μην χαθεί ο όγκος  του μίγματος.

Μόλις ενσωματωθεί και η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και τη μαρέγκα και επίσης ανακατεύουμε πολύ απλά με τη σπάτουλα.

Τοποθετούμε το μίγμα σε δοχείο παγωτού ή σε ένα οποιοδήποτε τάπερ που κλείνει και το βάζουμε στην κατάψυξη ιδανικά για όλο το βράδυ. Το παγωτό είναι έτοιμο!

Φτιάχνουμε την κρούστα σοκολάτας: 

Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Τοποθετούμε το σκεύος σε μπεν μαρί (δηλαδή σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, με προσοχή όμως να μην ακουμπάει ο πάτος του σκεύους στο νερό) και ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα περιμένουμε μέχρι να το δούμε να γίνει λείο. Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρατάμε το σιρόπι καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου όσες μέρες θέλουμε. Αν το δούμε και πήξει, τότε το ζεσταίνουμε πάλι σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Σερβίρουμε το παγωτό με το σιρόπι από πάνω. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δούμε το σιρόπι να κοκαλώνει και έπειτα απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!!!!

Πηγή:http://laxtaristessyntages.blogspot.com/

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours