Λαχταριστή τυρόπιτα με κανταΐφι από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια απίστευτη και λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα με κανταΐφι από τα χεράκια της Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Η φέτα θα λιώνει στο στόμα και οι καλεσμένοι σας θα λιώνουν με την σειρά τους για να τους αποκαλύψετε την συνταγή!

Είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα μόνο υλικά! Δείτε παρακάτω τα υλικά που πρέπει να έχετε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την φτιάξετε κι εσείς.

ΥΛΙΚΑ:

  • 8 αβγά
  • 300γρ. φέτα
  • 2 φλιτζάνια του καφέ τουλουμοτύρι
  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 4 κλωνάρια άνηθο
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύετε 2 αβγά, τη φέτα, το τουλουμοτύρι, τη μυζήθρα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • Τοποθετείτε το μισό κανταΐφι στο ταψί.
  • Απλώνετε το μείγμα τυριών και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Χτυπάτε σε άλλο σκεύος τα 6 αβγά. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Περιχύνετε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια του κανταϊφιού.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ο και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.