Εντυπωσιακό ινδικό παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουμε και στην Ελλάδα.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα
Για τη συνταγή
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1/4 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο κάρδαμο σε σκόνη
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σουπ. ψιλότριμμένο αμύγδαλο
- 2 κουτ. σουπ. ψιλότριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σουπ. τριμμένο αμύγδαλο
- 1 κουτ. σουπ. τριμμένο φιστίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να συμπυκνωθούν. Προσθέτετε το κάρδαμο και τη βανίλια και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
2. Ρίχνετε στο κρύο μείγμα τα αμύγδαλα με τα φιστίκια, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μείγμα σε 8 ψηλές και λεπτές θήκες για γρανίτα. Καλύπτετε τις θήκες με μεμβράνη και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες.
3. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο βυθίζετε για δευτερόλεπτα τις θήκες σε ζεστό νερό, τις αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο, ξεφορμάρετε πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο και φιστίκι και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιστίκι με 5 – 6 στήμονες σαφράν, το οποίο θα βάλετε να βράσει μαζί με το γάλα.