Στα Καλά Καθούμενα…και στην Αθήνα

Ο Στέφανος Σαράτσης ετοιμάζει πυρετωδώς την κάθοδο του δημοφιλούς εστιατορίου του, της Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα, σε ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό πολύ-concept που θα συζητηθεί.

Τάσος Μητσελής

Το «Στα Καλά Καθούμενα» του Στέφανου Σαράτση στη Θεσσαλονίκη αν και λειτουργεί τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια κι από ότι φαίνεται έχει το κοινό του, στη δική μου αντίληψη έπεσε κάποια στιγμή τυχαία καθώς χάζευα στο Instagram: μου έκανε εντύπωση ένα post όπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης του έδινε μια σημαία της πόλης «η οποία θα ανεμίζει στον ιστό της, δίπλα στη σημαία του Δήμου Αθηναίων στο νέο μας κατάστημα στη πρωτεύουσα, με σκοπό να θυμίζει το μεγαλύτερο βήμα που έχει γίνει στον χώρο της εστίασης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος. Κοντοστάθηκα λοιπόν να δω ποιος είναι αυτός ο σεφ και ποιο είναι αυτό το εστιατόριο που τυχαίνει τέτοιων τιμών, έχει hashtag στη μαρκίζα του και ο ιδιοκτήτης του το τοποθετεί σε αυτό το υψηλό βάθρο. 

Πρόκειται για ένα όντως πολύ φημισμένο steak house που κλείνει το μάτι στην αισθητική του Nusr-Et και λειτουργεί σαν μαγνήτης για διάσημους, ενώ από όσα μπορώ να καταλάβω εξ’αποστάσεως προσφέρει μια τεράστια όπως φαίνεται γκάμα premium κοπών από βοδινά και one man show από τον σεφ ιδιοκτήτη του. 

Ο Στέφανος Σαράτσης λοιπόν ετοιμάζει ένα όντως μεγάλο επιχειρηματικό βήμα στην Αθήνα σε έναν πραγματικά τεράστιο χώρο επί της Ιεράς Οδού που στο παρελθόν στέγαζε την Εθνική Τράπεζα. Εκεί, θα στεγάσει το εστιατόριο του με τη γνώριμη κρεατοφαγική ταυτότητα, παράλληλα όμως θα εμπλουτίσει αυτό το concept με διάφορα παράπλευρα projects όπως ένα in house μικρό ξενοδοχείο με εννέα πολυτελείς σουίτες, έναν εντυπωσιακό χώρο private dining, αλλά και food-trucks στο πάρκινγκ δίπλα! Οι φήμες το θέλουν να ανοίγει εντός του Δεκεμβρίου, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε κι εμείς με περισσότερες λεπτομέρειες. 

Πηγή:fnl-guide.com

    About Post Author