Cook4Heroes: Μία πολύτιμη κίνηση από αθηναϊκά εστιατόρια

Τρία αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια μαγειρεύουν… για τους ήρωές μας, τους ανθρώπους που δουλεύουν στα νοσοκομεία αναφοράς.

Το Cookoovaya, το Basegrill και το Travolta έφεραν σήμερα στις οθόνες μας μια είδηση που σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Τα τρία αυτά εστιατόρια, παρόλο που έχουν πληγεί σοβαρά από την αναγκαστική παύση της δραστηριότητάς τους, προχώρησαν σε μια πράξη αξιοθαύμαστη. Με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, καθώς και την αρωγή εταιρειών, σουπερμάρκετ και οργανώσεων, μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19, θέλοντας έτσι να ευχαριστήσουν με μια έμπρακτη ομολογία αγάπης όλους αυτούς που πολεμούν νύχτα-μέρα για να είμαστε εμείς καλά.

Όταν μέσα στον καταιγισμό των τραγικών γεγονότων που κατακλύζουν τον κόσμο απ’ άκρη σ’ άκρη έρχονται τέτοια μηνύματα, αναθαρρεύουμε και ανανεώνουμε την πίστη μας στην καλή φύση του ανθρώπου. Δίνουμε πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες των τριών αγαπημένων μας εστιατορίων και σε όλους τους εμπλεκόμενους και ευχόμαστε να δούμε πολλές τέτοιες δράσεις στο μέλλον.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας:

Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του «όλοι μαζί» έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων, αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα.

Έτσι, με πρωτοβουλία των εστιατορίων Cookoovaya, Basegrill, Travolta, στο πλαίσιο των Wise Food Stories – θεσμό που πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με το φαγητό και υποστηρίζει την ελληνική παραγωγή και τη συνεισφορά της στην κοινωνία – και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και πολύ στενών συνεργατών μας προχωρούμε σε μία ενέργεια αρωγής που αφορά στο φαγητό κάτω από τον τίτλο #cook4heroes.

Συγκεκριμένα τα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta τηρώντας αυστηρά όλες τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, θα μαγειρεύουν 3 φορές την εβδομάδα για να παρέχουν γεύματα σε προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές) των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19. H ενέργεια θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και θα λαμβάνει χώρα στο χώρο του εστιατορίου Cookoovaya 3 φορές την εβδομάδα. Η διανομή των γευμάτων και η διαλογή στα νοσοκομεία θα γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Το #cook4heroes πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιρειών Super Market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», «Φλωρίδης», «Νασόπουλος», «Κιβωτός του Δήμου», «Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού» και «Bbpackaging». Τους ευχαριστούμε ειλικρινά διότι χωρίς την πολύτιμη συνδρομή τους θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί τούτη η ενέργεια.

Όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων αυτής της πρωτοβουλίας θα αναβαθμίζονται και θα επικαιροποιούνται, όταν και όπως χρειάζεται και επιβάλλεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των φορέων της δημόσιας υγείας.
Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε ενεργά και βοηθητικά σε εκείνους που πραγματικά, αυτή την περίοδο, δίνουν προσωπική μάχη για όλους τους συμπολίτες τους. Χωρίς εκείνους, η ζωή δεν θα ήταν δυνατή. Και το λιγότερο για να τους ευχαριστήσουμε, είναι σημαντικό.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours