Το «Ψαροχώρι» φροντίζει να μυρίζει θάλασσα

Ντυμένο στα λευκά, με το ξανθό ξύλο να σκορπάει ζεστασιά και τη διακόσμηση να μαρτυρά τη θαλασσινή του κλίσει, το αγαπημένο μας ψαροστέκι στους Αμπελόκηπους επαναφέρει τα ιωδιούχα αρώματα στις συνήθειές μας.

Λευκοντυμένο, σε μίνιμαλ ύφος εστιάζει στο ψάρι, όπως μαρτυρά και το όνομά του: διάφορα κλασικά ορεκτικά, κάποια κυρίως όπως ο αγιορείτικος μπακαλιάρος αλλά και ψάρι ημέρας στη σχάρα ή σε κρούστα αλατιού.

Τα πρωτοβρόχια μπορεί να απειλούν να μας κλείσουν στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θάλασσα δεν βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στη μέρα μας, ιδίως όταν σκορπά τις μυρωδιές της στα όμορφα τραπέζια που στρώνει το «Ψαροχώρι». Ψαροστέκι αγαπημένο στα πέριξ της πλατείας Μαβίλη, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι, που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι, για να σερβιριστεί σε πλείστες όσες εκδοχές, με το ψήσιμο στο αλάτι να αποτελεί θεαματική σπεσιαλιτέ, αλλά και μοντέρνες προτάσεις, ωμοφαγικές και μη, να δικαιούνται της δικής τους προσοχής.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα - εικόνα 1

Ο τόνος τατάκι με σουσάμι και σόγια, το σεβίτσε τσιπούρας σε χυμό εσπεριδοειδών και η παραλλαγή τους στην αθηναϊκή σαλάτα είναι μερικά μονάχα από τα σπιρτόζικα πιάτα που θα δοκιμάσετε, μην αμελήσετε όμως να βάλετε στη μέση και το καπνιστό χέλι με τον πουρέ παντζάρι, που φέρνει στο τραπέζι φινέτσα, νοστιμιά και εκλεκτά υλικά, όλα σε μια μπουκιά. Και για το φινάλε, σπιτικό σορμπέ, ένα αλλιώτικο γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ, αλλά και θαυμάσιο προφιτερόλ με πεντανόστιμα σουδάκια.

Ψαροχώρι

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€25 – €30

Πληροφορίες:

Και μεσημ. Κλειστά Κυρ. βράδυ & Δευτ.

https://www.athinorama.gr/restaurants/place/psaroxori-10009622/

About Post Author

+ There are no comments

Add yours