Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη επιστρέφει με έναν καταπράσινο κήπο και ανανεωμένο μενού

της Νατάσσα Καρυστινού

Πριν 16 χρόνια στην οδό Φαλήρου εμφανίστηκε μια μικρή… Μάνη. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του παρουσίασαν τότε για πρώτη φορά στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ πιάτα της μανιάτικης κουζίνας στη δημιουργική τους εκδοχή, πιάτα που γρήγορα έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα, η ανανεωμένη κάρτα του εστιατορίου αποδίδει ένα φόρο τιμής σε αυτά τα πιάτα, που πλέον μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως «διαχρονικά». Το νέο μενού, λοιπόν, είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στις αγαπημένες γεύσεις του εστιατορίου και στις νέες προτάσεις και θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφει με ανανεωμένο μενού και ένα καταπράσινο κήπο

Αρνάκι με σπασμένη πατάτα

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφει με ανανεωμένο μενού και ένα καταπράσινο κήπο

Χταπόδι με φάβα και μαύρο ταραμά

Σε αυτή την καινούργια κάρτα το αγαπημένο Αρνάκι, για παράδειγμα, παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση με βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για να δροσίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια. Από τα γλυκά δεν λείπει η τρομερή μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα, ούτε βέβαια η Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας ή το Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφει με ανανεωμένο μενού και ένα καταπράσινο κήπο

Παστίτσιο με χυλοπίτες και κρέμα πατάτας

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφει με ανανεωμένο μενού και ένα καταπράσινο κήπο

Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας

Η αληθινά καλοκαιρινή έκπληξη, όμως, είναι ότι όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις σε ένα καταπράσινο, υπέροχο κήπο! Μετά την καραντίνα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επέστρεψε πιο δροσερό και ανανεωμένο από ποτέ, ανοίγοντας σε όλους τον κήπο του που βρίσκεται στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται το εστιατόριο, αλλά έχει πρόσβαση από την οδό Δημητρακοπούλου (αριθμός 7), ακριβώς πίσω δηλαδή από την οδό Φαλήρου όπου είναι η είσοδος του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.

Ένας μυρωδάτος κήπος, πιάτα με ρίζες σε μία από τις νόστιμες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, ολόφρεσκες πρώτες ύλες… Κάπως έτσι δεν φανταζόμασταν τα καλοκαίρια μας στην πόλη;

Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr

Πηγή:athensvoice.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours