Τα πιο χωριάτικα καλαμάκια της Αθήνας

Το καλό το καλαμάκι πρέπει να ψάξεις για να το βρεις. Ή να σου το προτείνουν, ή να το βρεις τυχαία. Ή να διαβάσεις αυτό το κείμενο.

Το καλό καλαμάκι (ή σουβλάκι, για τους βόρειους, δεν θα τα χαλάσουμε) είναι κάτι μυθικό. Είτε το βρίσκεις ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις, είτε κάποιος άλλους σου σχεδιάζει έναν χάρτη για να ψάξεις να το βρεις. Κι αυτό είναι τέλειο, δίνει στην αναζήτηση ωραίου κρέατος μια εσάνς περιπέτειας, αλλά μερικές φορές δεν θες την περιπέτεια.

Θες απλά να φας κρέας.

Ο Κώστας

Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ: 210 3228502
Απλά, λιτά, απέριττα – και χωρίς πατάτες. Ο Κώστας εδώ και δεκαετίες ψήνει καλαμάκια (μόνο), τα τυλίγει σε αλάδωτες πιτούλες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι που θα του τελειώσει το κρέας, και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Και, ναι, είναι το καλύτερο καλαμάκι της Αθήνας. Οι θρύλοι αξίζουν να μπαίνουν πρώτοι σε λίστες όπως αυτή.

Έλβις

Πλαταιών 29 (Λεωνίδου), Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 5836
Εδώ έχουμε επίσης δάφνες νοστιμιάς, και αυτή τη φορά με πατάτες – και πατάτες μαμαδίσιες, φρεσκοκομμένες στο χέρι, όχι προκάτ. Ο Έλβις, λοιπόν, έχει εξαιρετικά κρέατα, αλλά ιδιαίτερη αγάπη δίνουμε στα καλαμάκια του (χοιρινά ή κοτόπουλο), και του δίνουμε κι έναν έξτρα πόντο επειδή μένει ανοιχτός μέχρι αργά για τους ξενύχτηδες του Κεραμεικού.

Κυρ-Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822320
Τον ξέρουμε (και τον αγαπάμε) για το φημισμένο του κεμπάπ. Μερικές φορές, όμως, έτσι για την ποικιλία, καλό είναι να δοκιμάζουμε και άλλες γεύσεις, επειδή το μενού του κυρ-Αρίστου είναι πεντανόστιμο απ’ όπου κι αν το πιάσεις. Ειδικά το καλαμάκι χοιρινό. Θα πιάσουμε και δυο-τρία, μη σου πούμε.

Λευτέρης

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ: 2105225676
Ξανά, όταν έχουμε να μιλήσουμε για αθηναϊκούς θρύλους, μπορούμε απλώς να αφήσουμε και τα νούμερα να μιλήσουν. Όπως, π.χ. τα 50 και βάλε χρόνια που στέκεται ο Λευτέρης στην θέση του και μας ταΐζει όχι μόνο υπέροχα καλαμάκια, αλλά ένα από τα πιο ζουμερά μπιφτεκάκια της πόλης. Κι εδώ η φάση είναι μινιμαλιστική: Πιτούλα, κρεατάκι, ντοματούλα και προαιρετικά πάπρικα. Και η ζωή είναι ωραία.

Το σουβλάκι της Χαροκόπου

Χαροκόπου 46, Καλλιθέα, τηλ: 210 9596569
Είναι ζουμερά, είναι μεγάλα, είναι και ελαφρώς πικάντικα. Και σε αυτό το μαγαζί είναι μονάχα η κορυφή του γευστικού παγόβουνου. Θα σου πούμε, λοιπόν, να πας για τα καλαμάκια, να πάρεις μια πρώτη γεύση, και μετά να αφήσεις την μύτη σου να σε κατευθύνει στο επόμενο αντικείμενο του μενού. Και μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα στη μέση, για βούτες.

Grill Academy

Λεωφ. Αλεξάνδρας 67, Αθήνα, τηλ: 21 0642 6039
Η λέξη είναι “μπριζολοκάλαμο”, και μην την ξεχνάς. Επειδή το μπριζολοκάλαμο είναι τόσο καλό και άγιο πράγμα, έχει την δύναμη να ευφραίνει σώμα και πνεύμα. Δηλαδή στομάχι και στρες της καθημερινότητας. Στο Grill Academy θα χορτάσεις, και επίσης θα σου πούμε ότι εδώ λατρεύουμε περισσότερο από κάθε τι το κοτόπουλο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours