Οι πιο κολασμένες βάφλες στην Αθήνα

Η ζωή θα ήταν λιγότερο ωραία χωρίς βάφλες, και αυτά τα μαγαζιά θα σ΄τις σερβίρουν όπως πρέπει – αφράτες, ολόφρεσκες και σε κάθε πιθανό συνδυασμό.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μίνι και κανονικές, λεπτές, αμερικάνικου τύπου ή βέλγικες, με σιρόπια, πραλίνες, παγωτό και toppings, οι βάφλες έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στο βασίλειο της ακολασίας κι εμείς τις απολαμβάνουμε εκεί που πρέπει.

Waffle House
Δες τις διευθύνσεις εδώ

Από τη Νάξο με πολύ αγάπη για την βάφλα, μέχρι τη Βουλιαγμένη και τα Μελίσσια, το Waffle House ετοιμάζει καθημερινά λαχταριστή λεπτή βάφλα, αλλά και εξίσου πεντανόστιμο παγωτό σε τεράστια ποικιλία γεύσεων. Έχουν δύο ειδών ζύμες, την απλή και την σοκολατένια για έξτρα απόλαυση, ενώ βγάζουν και κάτι κολασμένα βαφλάκια, τα Waffings, γεμιστά με πραλίνα, τα οποία επίσης συνοδεύεις με ό,τι παγωτό θες. Για να σε τελειώσουν, εφηύραν και τα Waffy Burgers – ναι, γλυκό μπέργκερ από βάφλα, αν είναι δυνατόν! Τιμές από 5,90€.

Zuccherino
Δες τις διευθύνσεις εδώ

Στα κατά τόπους μαγαζιά της αλυσίδας θα γευτείς τα υπέροχα βαφλάκια που ετοιμάζουν και συνδυάζονται με ό,τι τραβάει η όρεξή σου: με γιαούρτι, μέλι, φρέσκια μπανάνα, φρέσκες φράουλες, ανανά και καρύδια, με επικάλυψη πραλίνα φουντουκιού, δύο μπάλες παγωτό cookies, frozen chocolate και σαντιγύ, με σιρόπι σοκολάτας, 1 μπάλα παγωτό choco brownies, 1 μπάλα παγωτό vanilla choco brownies και σαντιγύ κ.α. Οι τιμές ξεκινούν από 6,5€.

Belga Gaufrerie & Café
Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0689 2748

Επειδή το Βέλγιο πέφτει μακριά, κάνε μια στάση στο Χαλάνδρι για να δοκιμάσεις χειροποίητη βέλγικη βάφλα σε δύο εκδοχές: Βρυξελλών με μαρέγκα και τραγανή υφή ή Λιέγης, στρογγυλή με πέρλες ζάχαρης και καραμελωμένη γεύση. Στο Βέλγιο τις τρώνε με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό, όμως πλην αυτού εδώ τις προσφέρουν και σε άλλους συνδυασμούς, όπως Lemon Pie, Snickers, Bitter Choco αλλά και αλμυρή με μπέικον α λα αμερικάνικα. Οι τιμές τους στα 5,50€.

Μια Γλυκιά Ιστορία
Ναυσικάς 66, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0981 2270

Μια Γλυκιά Ιστορία, γεννήθηκε το 2012, με σκοπό να μας γλυκάνει με τις χειροποίητες γεύσεις τις, από τις οποίες δεν λείπουν οι αφράτες βάφλες, αλλά και τα μίνι βαφλάκια. Οι επιλογές ποικίλουν: βάφλα με πραλίνα, 2 μπάλες παγωτού της επιλογής σου και σιρόπι σοκολάτας, βάφλα με πραλίνα Bueno, 1 μπάλα παγωτό cookies, 1 μπάλα παγωτό Bueno, μπισκότο Oreo και σιρόπι σοκολάτας, ή με καραμέλα, butterscotchs, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκια μπανάνα; Δίλημμα. Οι τιμές τους από 4€.

Chicken Cone & Waffles
Ανδρέα Παπανδρέου 101, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0773

Εδώ ρωτάνε το εξής απλό, αλλά και σύνθετο: Πόσο κοτόπουλο πανέ μπορείς να χωρέσεις σε μια βαφλα; Ναι, καλά κατάλαβες, έχουμε να κάνουμε με 100% αμερικάνικου τύπου βάφλες και επιλογές που κολάζουν. Με crispy chicken, maple syrup και μαρμελάδα μπέικον, με crispy chicken, BBQ sauce και cheddar sauce, με crispy chicken, chili rings, spicy mayo και habaneros sauce, με crispy chicken, διπλό μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια και BBQ sauce ή με παναρισμένο φιλέτο από φρέσκο κοτόπουλο, καρέ μπέικον, τριμμένη παρμεζάνα και aioli sauce και άλλα τέτοια ωραία. Οι τιμές τους στα 7€.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours