Μια συνταγή για κοτόπουλο ιδανική για να ξεσπάσετε τα νεύρα σας

Την περίοδο που διανύουμε, και με τα νεύρα μας να χτυπάνε πια κόκκινο με όλο και μεγαλύτερη ευκολία, τι καλύτερο από μια συνταγή που είναι υπερνόστιμη, και εύκολη, και το κυριότερο, μας βοηθάει να αποσυμπιεστούμε? Το cordon bleu είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, και αυτή η βερσιόν με κοτόπουλο που βρήκα στο περιοδικό Delicious και που απλοποιεί πολύ την διαδικασία μια που γίνεται στον φούρνο και όχι στο τηγάνι, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα πριν ακόμα διαβάσω τις οδηγίες αναλυτικά.

Χρειάστηκε να φτάσει η ώρα της δοκιμής για να συνειδητοποιήσω την βαθύτερη ουσία της, όταν βρέθηκα να χτυπάω με δύναμη για αρκετή ώρα και με ένα βαρύ τηγάνι τα στήθη του κοτόπουλου για να απλώσουν και ταυτόχρονα να σκέφτομαι πως αυτό ήταν ότι πιο ανακουφιστικό και ψυχοθεραπευτικό είχα κάνει τον τελευταίο πολύ καιρό. Με κάθε χτύπημα του τηγανιού πάνω στο κοτόπουλο ένοιωθα ένα ακόμα κομμάτι θυμού, απογοήτευσης και φόβου να φεύγει από μέσα μου τόσο ανακουφιστικά, που ρίχτηκα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο να κάνω το κοτόπουλο μου όσο πιο ομοιόμορφα λεπτό μπορούσα. Και όταν τελείωσα αποφάσισα πως αυτή την συνταγή, και αυτή την διαδικασία, έπρεπε να την μοιραστώ μαζί σας το συντομότερο, ειδικά που το φαγητό βγήκε πεντανόστιμο, on top of everything else.

Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)

  • Τέσσερα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • Τέσσερις φέτες ζαμπόν
  • Τέσσερεις φέτες τυρί Emmental
  • 40 γρ βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ ψωμί χωριάτικο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς ή 160 αέρα. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε επάνω το ένα στήθος, το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και με κάτι βαρύ, που μπορεί να είναι από το ειδικό σφυρί με τα καρφιά μέχρι μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, ξεκινάμε να το χτυπάμε με δύναμη παντού έτσι ώστε να ανοίξει και να γίνει πλατύ και όσο πιο ίσιο γίνεται, περίπου στο μισό εκατοστό πάχος. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα επόμενα. Απλώνουμε πάνω σε κάθε στήθος μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί, τα τυλίγουμε ρολά και τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κρασί, το αλεύρι και το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα για να μην κολλήσει το μείγμα και για να μην σβολιάσει.  Μόλις είναι έτοιμο – πρέπει να γίνει μια ωραία, ελαφριά κρέμα- το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με την κρέμα το κοτόπουλο και βάζουμε το πυρίμαχο στον φούρνο, στην κάτω σχάρα για περίπου μισή ώρα ή μέχρι όταν το τρυπάμε με το πηρούνι να είναι ψημένο.ψημένο.

Στο multi χτυπάμε καλά το ψωμί με το λάδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο το πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου ένα τέταρτο ακόμα, μέχρι να αρχίσει η επιφάνεια να παίρνει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε το φαγητό περιχυμένο με την σάλτσα και το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.(Ή και με πράσινη σαλάτα αν είστε τόσο δυνατού χαρακτήρος)

Πηγή:blondconfusion.com

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours