Σύγχρονη Παιδική Λογοτεχνία : Σειρά «Τα Πολύχρωμα Μπαλόνια »

 Οι Εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν μια καινούργια σειρά βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τριών έως έξι ετών που εντάσσεται στην σύγχρονη παιδική λογοτεχνία και έχει τίτλο «Τα Πολύχρωμα Μπαλόνια».

 Οι δύο πρώτοι τίτλοι της σειράς που κυκλοφορούν είναι: 

«Ο κύριος Τακατούκας» της Χρυσάνθης Πετρωτού, που φιλοδοξεί να εξοικειώσει με εύθυμο τρόπο τα παιδιά με τις έννοιες της υπομονής, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού στις ανάγκες του άλλου

– «Η πολιτεία των παιδιών» της Ευαγγελίας Γκέλη, ένα παραμυθάκι για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής. 

Χρυσάνθη Πετρωτού

«Ο κύριος Τακατούκας»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΠΕΡΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

Χρυσάνθη Πετρωτού - Ο κύριος Τακατούκας | CultureNow.gr

Ένα απόγευμα ο μικρός Μιχαλάκης ταράζεται από τους ήχους ενός τρυπανιού. Είναι ο καινούργιος γείτονας που εκτελεί εργασίες στο νέο του σπιτικό. Οι δουλειές στο νέο διαμέρισμα κρατούν μέρες και ο μικρός αναστατώνεται με τη φασαρία. Σιγά σιγά κατανοεί πως ο κύριος… Τακατούκας εκτελεί απαραίτητες εργασίες για το σπιτικό του και με τη βοήθεια της μητέρας του αποδέχεται την κατάσταση, σέβεται τον νέο γείτονα, όπως και εκείνος τους κανόνες κοινής ησυχίας. Όταν πια το σπίτι είναι έτοιμο, ο μικρός έχει συνηθίσει την φασαρία και την αποζητά. Όμως ο κύριος Τακατούκας έχει πάψει να κάνει θόρυβο. Αντιθέτως, σύντομα ο κύριος Ντορεμής (ο… Τακατούκας) επιφυλάσσει στον μικρό του γείτονα μια υπέροχη έκπληξη… 

Μια ιστορία που φιλοδοξεί να γνωρίσει στα παιδιά τις έννοιες της υπομονής, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς τις ανάγκες του άλλου.

Ευαγγελία Γκέλη

«Η πολιτεία των παιδιών»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

Ευαγγελία Γκέλη - Η πολιτεία των παιδιών | CultureNow.gr

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς δύστροπος και πονηρός, που με τις παράλογες διαταγές του στερούσε από τους κατοίκους της πολιτείας το γέλιο, τις φωνές, το παιχνίδι των παιδιών και τη χαρά. 

Μεγάλοι και μικροί ενώθηκαν μαζί για να βρεθεί  λύση κι η πολιτεία να σωθεί… 

 

Μια ιστορία που μας μιλάει για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210-3808455, FAX: 210-3808445

 e-mail: info@diaplasibooks

www.diaplasibooks.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours