Πανσέληνος και έκλειψη παρασκιάς Σελήνης την Παρασκευή -Πότε θα είναι ορατή

Τρεις ώρες και 18 λεπτά θα διαρκέσει το φαινόμενο

Έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα συμβεί το βράδυ της Παρασκευής (5/6), ενώ παράλληλα θα υπάρξει πανσέληνος.

Η έκλειψη παρασκιάς Σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά, αλλά όχι εντελώς, όπως συμβαίνει στην κανονική έκλειψη.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό και από την Ελλάδα- εφόσον ο καιρός το επιτρέψει- αλλά και από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία. Η έκλειψη θα διαρκέσει συνολικά τρεις ώρες και 18 λεπτά.

Στην Αθήνα, το φαινόμενο θα αρχίσει στις 20:45, θα φθάσει στο μέγιστο στις 22:25 (όταν πάνω από το 50% του φεγγαριού θα βρεθεί εντός της παρασκιάς της Γης) και θα τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Αυτή είναι η δεύτερη έκλειψη του 2020. Προηγήθηκε εκείνη της 10ης Ιανουαρίου, όταν υπήρξε ξανά έκλειψη παρασκιάς Σελήνης. Θα ακολουθήσουν εντός της χρονιάς μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 21 Ιουνίου, εκλείψεις παρασκιάς Σελήνης στις 5 Ιουλίου και τις 30 Νοεμβρίου και μία ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου.

Πηγή:lifo.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours