Ο ειδικός του καφέ Παναγιώτης Νίκας ταξίδεψε και πάλι στη χώρα που στάθηκε αφορμή για τη συγγράφη του βιβλίου του: “Οδοιπορικό στην Αιθιοπία”

Το πρωί της Τρίτης ο Παναγιώτης Νίκας φιλοξενήθηκε στο μοναδικό χώρο του Cascara Bar στο Hyatt Regency στην Addis Ababa για να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους φίλους του καφέ τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή αυτού του πρωτότυπου δίγλωσσου βιβλίου. Τον πρόλογο για τον συγγραφέα και το βιβλίο του εκφώνησε ο γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Mr Heddo Siebs.

Samson head Barista at Hyatt, Παναγιώτης Νίκας, Biniam ο πρωταθλητής στο Ethiopian Barista competition

 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και διακεκριμένοι Baristi.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ethiopian Airlines που υποστήριξε το ταξίδι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Επιχειρηματίας Ελεάννα Γεωργάλη, Παναγιώτης Νίκας

 

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα, για το νέο βιβλίο του…

Η αρχική ιδέα ήταν να πάω ένα ταξίδι στη χώρα από όπου ξεκίνησε η μαγική ιστορία του καφέ. Η Αιθιοπία όμως, δεν είναι μόνο ο καφές και η ιστορία του. Είναι η μοναδικότητα των ανθρώπων και η καλοσύνη τους. Το χαμόγελο των παιδιών τους. Είναι η κουλτούρα τους. Η ιστορία τους. Η περηφάνια τους. Η ιδιαιτερότητα στο φαγητό και τη διατροφή τους. Είναι ο απέραντος ορίζοντας. Η πολυμορφία του τοπίου και η εναλλαγή της φύσης. Όλα αυτά μαζί έκαναν την εμπειρία μου πολυσήμαντη. Εκτός από τον ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ, είχα τη χαρά να γνωρίσω νέους ανθρώπους με πάθος και όραμα για τη χώρα τους αλλά και με γνήσιο σεβασμό για τα προϊόντα που καλλιεργούν. Ανθρώπους που προσπαθούν να γεφυρώσουν τις παραδόσεις με τη σύγχρονη ζωή. Ανθρώπους που υποδέχονται τους επισκέπτες από άλλες χώρες ως φιλοξενούμενους και όχι σαν ξένους.

Η σύζυγος του Παναγιώτη Νίκα Ναταλία Νίκα, φίλη του καφέ, ο Dagmaui Iasu της Yacoffee, φίλη του καφέ, Παναγιώτης Νίκας, η Sara Yirga της Yacoffee που οργάνωσαν το γεγονός και ο Heddo Siebs General Manager at Hyatt Addis Ababa που φιλοξένησε το γεγονός

Μπορείτε να κάνετε το βιβλίο δικό σας στο λινκ που ακολουθεί

https://www.coffeexpert.gr/product/odoiporiko-stin-aithiopia/

E: info@panagiotisnikas.com

W: www.panagiotisnikas.com

YouTube: Panagiotis Nikas Official

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.