Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020: Η Αμερικανίδα ποιήτρια Louise Gluck η νικήτρια

Η Αμερικανίδα ποιήτρια Louise Gluck βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2020, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

Όπως σημειώνει η Ακαδημία: «Για την αδιαμφισβήτητη ποιητική της φωνή που με λιτή ομορφιά κάνει την ατομική ύπαρξη καθολική»

H Γκλουκ γεννήθηκε το 1943 στη Νέα Υόρκη και ζει στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Εκτός από ποιήτρια, που έχει κερδίσει πολλά λογοτεχνικά βραβεία και διεθνή αναγνώριση, είναι και καθηγήτρια αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στην Louise Glück την Πέμπτη μετά από αρκετά χρόνια σκανδάλων και αντιπαραθέσεων για την εξέχουσα λογοτεχνική διάκριση του κόσμου.

Η λογοτεχνία Βραβευμένη Louise Glück έκανε το ντεμπούτο της το 1968 με το «Firstborn» και σύντομα αναγνωρίστηκε ως ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της αμερικανικής σύγχρονης λογοτεχνίας. Έχει δημοσιεύσει δώδεκα συλλογές ποίησης και μερικούς τόμους δοκίμων για την ποίηση.

Η επίσημη ροή στο Twitter του βραβείου Νόμπελ έγραψε: “Το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 2020 απονέμεται στην αμερικανίδα ποιήτρια Louise Glück” για την αδιαμφισβήτητη ποιητική της φωνή που με λιτή ομορφιά καθιστά την ατομική ύπαρξη καθολική. ”

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours