«Αυτόχειρες Παρθένοι» του Τζέφρυ Ευγενίδης

Ο Τζέφρυ Ευγενίδης και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν την επανέκδοση του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα, Αυτόχειρες παρθένοι, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1993.

Σ’ένα ήσυχο προάστιο του Ντιτρόιτ, οι πέντε αδελφές Λίσμπον, ωραίες, εκκεντρικές, αυτοκτονούν η μία μετά την άλλη μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Τα αγόρια της γειτονιάς τις παρακολουθούν από μακριά, αποσβολωμένα, και συναρμολογούν σιγά σιγά το μυστήριο της μοιραίας μελαγχολίας της οικογένειας. Σε αυτό το υπνωτιστικό και αλησμόνητο μυθιστόρημα εφηβικών ερώτων, αγωνίας και θανάτου, ο Τζέφρυ Ευγενίδης ανατέμνει τις συγκινήσεις της νεότητας με εφιαλτική ευαισθησία και σκοτεινό χιούμορ και δημιουργεί μια ιστορία ενηλικίωσης που δε μοιάζει με καμία άλλη. Μεταφερμένες στη μεγάλη οθόνη από τη Σοφία Κόππολα, σε μια ταινία την οποία επαίνεσαν όλοι οι κριτικοί, οι Αυτόχειρες παρθένοι, που πρωτοκυκλοφόρησαν το 1993, είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα, ένα λυρικό και άχρονο παραμύθι έρωτα, σεξ και αυτοκτονίας, που μεταμορφώνει και μυθοποιεί τη μεσοαστική ζωή της Αμερικής των προαστίων.

Τζέφρυ Ευγενίδης

Ο Τζέφρυ Ευγενίδης γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ και σπούδασε στα πανεπιστήμια Μπράουν και Στάνφορντ. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Aυτόχειρες παρθένοι (Εκδόσεις Πατάκη, 2020), κυκλοφόρησε το 1993, μεταφράστηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές γλώσσες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία της Σοφίας Κόππολα. Το Middlesex (2002), το δεύτερο μυθιστόρημά του, του χάρισε ακόμη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία: απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ και το γερμανικό Welt Literaturpreis το 2003, ενώ ήταν υποψήφιο για το βραβείο του National Book Critics Circle, το λογοτεχνικό βραβείο του International IMPAC Dublin και το Prix Médicis της Γαλλίας. Ακολούθησε, εννιά χρόνια μετά, το επίσης βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο Σενάριο γάμου (Εκδόσεις Πατάκη, 2012) και το 2017 τα Δελτία παραπόνων (Εκδόσεις Πατάκη, 2018).

About Post Author

+ There are no comments

Add yours

Το “Last Days of American Crime” έρχεται στο Netflix για την τελευταία ληστεία όλων των εποχών

Εισόδημα από ακίνητα και από AirBNB: Πώς θα φορολογηθεί φέτος – Υπολογίστε το φόρο