Τσιτσιπάς – Ντε Μινόρ 2-0: Απόλυτος κυρίαρχος και πρωταθλητής στο Los Cabos

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Άλεξ Ντε Μινόρ, ήταν κυρίαρχος και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-4), για να κατακτήσει τον τίτλο στο Los Cabos του Μεξικό. Ο πρώτος τίτλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά μέσα στο 2023.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δικαιολόγησε μέχρι κεραίας τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσε στο Los Cabos, φτάνοντας ως το τέλος του δρόμου. Την κατάκτηση του τίτλου. Με κυριαρχική εμφάνιση και λίγα λάθη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό και πανηγύρισε την επιστροφή στους τίτλους, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο τρόπαιο μέσα στο 2023. Όλα αυτά σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους δύο αθλητές να κάνουν από ένα μπρέικ νωρίς και να δείχνουν πως θα παλέψουν πολύ για να πανηγυρίσουν στο τέλος. Στο 4-3 όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε αμέσως μετά, κρατώντας το σερβίς του.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση ήταν ακόμη πιο περίπλοκη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά, βρέθηκε στο 3-1, αλλά η απάντηση του Άλεξ Ντε Μινόρ ήταν άμεση. Τρία σερί νικηφόρα γκέιμ και το προσπέρασμα (4-3), που του έδινε πλέον -και- την ψυχολογική ώθηση για την τελική ευθεία του σετ. Ξανά όμως, ο “Tsitsi” έδειξε αντανακλαστικά, απαντώντας με ένα δικό του σερί τριών νικηφόρων γκέιμ, στον δρόμο προς την κατάκτηση του 10ου τίτλου της καριέρας του.

About Post Author