Δώρα Χρυσικού: Ήμουν φαλακρή, με τομή και μου έλεγε “είσαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου”

Η Δώρα Χρυσικού ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Ελένη” το μεσημέρι της Δευτέρας. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μάχη της με τον καρκίνο.

«Είμαι καλά, είμαι υγιής. Όταν έχει υγεία μπορείς να τα παλέψεις όλα. Οι άνθρωποι θεωρούμε πως είμαστε άτρωτοι και μόνο όταν συμβεί κάτι τη θυμόμαστε. Έχω γενέθλια σε λίγες μέρες και λέω πως κλείνω τα 46 και τα δύο. Γιατί η βιολογική μου ηλικία είναι τα 46 και τα δύο είναι από την επέμβαση. Δεν φεύγει από το μυαλό σου ποτέ, και έχεις μία διαφορετική ευγνωμοσύνη  για αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή».

Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο της «Αρετής» στη σειρά του MEGA «Γη της Ελιάς» και είπε πως ενώ είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη, ο ρόλος της έχει ενδιαφέρον και τελικά τον αγάπησε.

«Η βάση της υποκριτικής είναι η μεταμόρφωση. Οι ηθοποιοί έχουμε τη δυνατότητα να μπαίνουμε σε διαφορετικές ιστορίες, και για εμένα είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Η Αρετή είναι εντελώς διαφορετική από εμένα αλλά την αγαπώ. Στην αρχή ήμουν διστακτική γιατί γνώριζα πως είναι ένα τοξικός χαρακτήρας, αλλά τώρα είναι στη φάση που γελάω πάρα πολύ μαζί της», είπε αρχικά.

«Η σχέση της Αρετής με τον Ανδρέα είναι πολύ χαριτωμένο γιατί τη μία τον διώχνει και μετά του λέει έλα πίσω. Και με τον Γιώργο Χρανιώτη είχαμε πάρα πολύ χημεία. Και πιστεύω πως στο μέλλον αυτή η ιστορία δεν θα λήξει παρά το γεγονός πως είναι παντρεμένος. Και είναι πολύ αστεία η σκηνή που το ανακαλύπτει», πρόσθεσε.

Ο έρωτας για την Δώρα Χρυσικού

Αναφερόμενη στον έρωτα, η Δώρα Χρυσικού είπε πως για εκείνη έχει μεγαλύτερη σημασία η αγάπη

«Ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη του κόσμου και είναι το αντίπαλο δέος του θανάτου. Όμως, εκεί που σε εξυψώνει μπορεί να σε βυθίσει στην άβυσσο. Ερωτευόμαστε διαφορετικά σε κάθε ηλικία γιατί εμείς δεν είμαστε ίδιοι. Αλλάζουν τα κριτήριά μας. Εγώ πλέον, στα 46 μου έχω απομυθοποιήσει τον έρωτα γιατί έχω συνειδητοποιήσει πως η αγάπη είναι πιο σημαντικό. Εγώ τον έρωτα τον έχω νοιώσει σαν κάτι ανταγωνιστικό. Έχω αποφασίσει πως επειδή θέλω να έχω ηρεμία, ψάχνω την αγάπη. Κάποιες σχέσεις δεν μετεξελίσσονται σε αγάπη».

Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση που διατηρεί εδώ και χρόνια και αναφέρθηκε στο πώς ο σύντροφός της αντιμετώπισε την αρρώστια της.

«Εγώ είμαι σε σχέση πολλά χρόνια, και το θέμα με την ασθένειά μου με έχει πείσει πως αυτός ο άνθρωπος είναι ο άνθρωπός μου. Έχω έρθει σε επαφή με πολλές γυναίκες που μου έλεγαν πως ήταν παντρεμένες και με παιδιά και μόλις έμαθε ο σύζυγός τους πως ήταν άρρωστες, τις άφηναν.

Και συνέχισε:

Για εμένα ήταν δύσκολο, γιατί φαντάσου με έκανε μπάνιο, ήμουν φαλακρή και μου έλεγε πως είμαι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Αργότερα, έμαθα πως υπήρχαν κάποια άτομα από το περιβάλλον μας που του είπαν ‘’καλά, τώρα θα μείνεις με την Δώρα, που είναι άρρωστη» και αυτός τους έλεγε ‘’τι ακριβώς εννοείται; Ήμουν, είμαι και εύχομαι να είμαι με την Δώρα για πάντα’’».

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του ρόλου που υποδύεται, την «Αρετή», η Δώρα Χρυσικού είπε πως πολλές φορές την καταλαβαίνει.

«Η Αρετή είναι ένας μονολιθικός άνθρωπος, η οικογένεια της ήταν όλη της η ζωή. Αν οι άνθρωποι αντιλαμβανόμασταν τον κακό μας εαυτό, δεν θα το βγάζαμε προς τα έξω. Έτσι, και η Αρετή δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Νομίζω πως η Αρετή είναι τόσο εγκλωβισμένη σε αυτό που πιστεύει, που δεν μπορεί να το αλλάξει».